TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Aktivan i zdrav život i humani ciljevi okupili djevojke na trčanju

  • Objavljeno u BiH
Aktivan i zdrav život i humani ciljevi okupili djevojke na trčanju

Pripadnice ljepšeg spola, njih 435 iz raznih krajeva BiH, danas su se okupile na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu i sudjelovale u petoj po redu utrci ''Djevojke na trčanju'' održanoj u organizaciji udruženja ''Marathon'', a uz podršku brojnih prijatelja projekta.

Neke su energično trčale, neke opušteno šetale, a bez obzira na tempo kojim su završile utrku, sve su se dobro zabavile! Prva kroz cilj je prošla Biljana Cvijanović. Drugo mjesto osvojila je Alma Hrnjić, a trećeplasirana je bila Katarina Lemez.

 

Za obnavljanje snage, po dolasku na cilj, pobrinuo se Dukat fit koji je sve učesnice počastio dozom proteina i energije u omiljenim okusima vanilije, čokolade i banane. ''Djevojke na trčanju su dio naše misije koja ima za cilj poticanje građana na bavljenje sportom i usvajanje zdravih životnih navika. Trudimo se da prisustvom na ovakvim projektima podsjetimo na činjenicu da je u postizanju pravog učinka, uz fizičku aktivnost, veoma važna balansirana i uravnotežena prehrana'', izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketinga kompanije Lactalis BH.

 

''Dukat fit, koji je već nezaobilazan proizvod u trkačkoj zajednici, i ove godine je bio veoma očekivan poklon u cilju utrke od strane svih učesnica. Zahvaljujemo se Lactalisu koji svojim prisustvom na svim našim sportskim i zdravim događajima doprinosi na značajan način. Zadovoljni smo jer imamo veoma uspješnu višegodišnju saradnju i upravo partneri poput kompanije Lactalis BH nam omogućavaju da nastavimo pružati uvijek više i bolje i čine događaje koje organizujemo još masovnijim“ izjavio je Erol Mujanović, direktor udruženja Marathon.

 

I ove godine jedan od ciljeva utrke je bio podizanje svijesti o raku dojke, a dio  sredstava prikupljenih uplatama startnina doniran je Udruženju žena oboljelih od raka dojke Behar iz Bihaća koje radi na promociji prevencije i pomoći oboljelim ženama na području Unsko-sanskog kantona.

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin