TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Danas masovni skup "Pravde za Davida", MUP RS traži otkazivanje

  • Objavljeno u BiH
Foto: Vijesti.ba Foto: Vijesti.ba

Danas će u Banjaluci bii održan masovni skup podrške grupi "Pravda za Davida" u borbi za istinu o ubistvu. Iz ove grupe pozivaju na MIR i DOSTOJANSTVO.
- Svjesni smo svakakvih provokacija proteklih dana, a sigurno će ih biti još više, kojima se žele zaplašiti slobodoumni građani , kako bi izostala podrška ovoj porodici. Jedna od mnogobrojnih laži i manipulacija jeste organizovani prevoz većeg broja građana iz Federacije BiH, navode iz Grupe.

Dodaju da je to notorna laž, izmišljotina bolesnih umova, a svaki građanin koji se suosjeća sa ovom porodicom i koji je svjestan da je i njegovo dijete moglo da bude na mjestu Davida, dobro je došao.

- Isto tako, "informacija" koju je u medije proslijedio ministar Lukač, o dolasku navijačkih grupa iz Federacije, za nas je samo jedan od oblika zastrašivanja nas građana, navodi se i dodaje:

- Nikakve navijačke grupe nisu pozvane na okupljanje niti je ovo fudbalska utakmica i mjesto gdje se takve grupe trebaju okupljati, već mirno, dostojanstveno okupljanje građana u znak podrške porodici Dragičević.

- 5. 10. 2018. godine, cijelom svijetu ćemo pokazati ko su ljudi, ko je čestiti narod Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i kako se na dostojanstven način odupiru nepravdi i kriminalu. Na Trgu će toga dana biti veliki broj novinarskih ekipa iz cijeloga svijeta.Ovo nije okupljanje povodom rušenja bilo čega, a pogotovo ne Republike Srpske, ovo je okupljanje kojim gradimo, gradimo pravnu državu bezbjednu za svu našu djecu. Čovjek do čovjeka, brat do brata, roditelj do roditelja, za budućnost naše djece", saopćili su iz grupe Pravda za Davida.

S druge sterna, iz MUP-a RS danas je poruleno da će preduzeti sve potrebne mjere kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje bezbjednosti građana, povodom sutrašnjeg skupa grupe „Pravda za Davida“, ali i povodom drugih skupova.

U policiji su rekli da skup „Pravda za Davida“ nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom.

''Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa ljudi u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom. S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila'', pojasnili su u MUP-u.

Oni su dodali da apeluju na sve građane za razumijevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju sa policijom.

''Takođe, u cilju održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata, apelujemo na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra. MUP Republike Srpske još jednom poziva građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana Republike Srpske i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise. Eventualni prestupnici će biti identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom'', poručili su iz policije.

(Vijesti.ba)

senoworks