TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Dolazi nam snijeg

  • Objavljeno u BiH
Dolazi nam snijeg

Dugotrajna magla i niska oblačnost po kotlinama centralne i istočne Bosne. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti na jugu i zapadu zemlje. Jutarnja temperatura zraka  između -4 i 2, na planinama do -7, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 11, na jugu do 13 stupnjeva.

Sutra prijepodne naoblačenje u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno magla ili oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između -4 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 14 stupnjeva.

 

U subotu nestabilno vrijeme s padavinama. Sa dolaskom jačih padavina sa sjeverozapada temperature zraka u naglom opadanju i očekuje se jak snijeg ili susnježica. Na jugu zemlje kiša. Izgledno je formiranje novog snježnog pokrivača u visini od 10 do 30, a na planinama do 50 centimetara. Temperatura zraka između 0 i 6, na jugu zemlje do 11 supnjeva.

 

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s snijegom u Bosni. Prijepodne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, padavine će oslabiti i postupno prestati. U Hercegovini s kišom i sunježicom u jutarnjim satima. U planinskim djelovima Hercegovine sa snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -7 i -1, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 2, na jugu do 6 stupnjeva.

senoworks