TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Šuhret Fazlić novi gradonačelnik Bihaća

  • Objavljeno u Kantoni
Šuhret Fazlić novi gradonačelnik Bihaća

Iza nas je dan kada su građani imali priliku izabrati lokalnu vlast. Oni su to i učinili. Na izbore je izašlo 46,06% građana Bihaća Kako nezvanično saznajemo Šuhret Fazlić, kandidat Građanskog saveza, novi je gradonačelnik grada na Uni. On je dobio ubjedljivo najveći broj glasova u Bihaću.

Očekuje se još preprojavanje glasačkih lističa iz nekih MZ-a, no s obzirom da Fazlić ima uvjerljivo vodstvo, ti rezultati neće odlučivati, te samim tim gotovo je sigurno da je Šuhret Fazlić novi gradonačelnik Bihaća. 

Čini se da su građani pokazali svoje nezadovoljstvo i kaznili SDA prvenstveno zbog malverzacija koje su ih obilježile, barem kada je u pitanju sada već bivši graonačelnik Galijašević. Po prvi put je čini se grad odlučio i izabrao Fazlića kao najkompetentniju osobu da vodi Bihać. 

U natjecanju za gradonačelničku poziciju uključilo se sedam kandidata, i to nezavsni kandidat Ejub Dizdarević, Zlatan Mizić (DF), Nijaz Čaušević (Nezavisni demokratki iskorak), Edin Mašić (Naša stranka), Hajrudin Havić (SDP), Hadis Jusić (SDA) i Šuhret Fazlić ispred novosnovanog Građanskog saveza.

Pogledajte proslavu u štabu Građanskog saveza na dnu 

 

Čestitamo !

BHMAGAZIN/ABC

Medij

senoworks