TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Arapi zaljubljeni u Nacionalni park "Una"

  • Objavljeno u Kantoni
Arapi zaljubljeni u Nacionalni park "Una"

Nacionalni park "Una" bilježi ove godine rekordnu posjetu stranih i domaćih turista, s obzirom na to da je do početka avgusta prodato 70.000 ulaznica, a sezona još uveliko traje.

Najbrojniji su turisti iz arapskih zemalja, koji svake godine pristižu u velikom broju, a isto tako veliki je broj posjetilaca iz Njemačke, Engleske, Francuske, Holandije, Grčke, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja. Najposjećenija destinacija je Štrbački buk, kojeg u ljetnom periodu dnevno posjeti između 800 i 1.500 gostiju.

Direktor Nacionalnog parka "Una" Amarildo Mulić ističe kako su u protekih osam godina postignuti ogromni rezultati kada se radi o privlačenju turista i promociji prirodnih ljepota ovih prostora. "Protekla godina je bila rekordna po broju posjetilaca i ostvarenim prihodima, a ove godine ćemo uveliko nadmašiti taj rezultat.

Sve smo to ostvarili bez značajnije podrške i pomoći lokalnih i kantonalnih vlasti. Uspjeli smo pozitivno poslovati, što znači da smo postavili dobre ekonomske osnove za dalji razvoj", kaže Mulić. Prema njegovim riječima, značajno su povećani broj grupnih posjeta, što se posebno odnosi na školske ekskurzije, kao i broj stranih turista.

Mulić ističe kako će za dalji razvoj turističkih potencijala Nacionalnog parka "Una" biti neophodna rekonstrukcija i modernizacija prilazne saobraćajne infrastrukture te izgradnja novih sadržaja unutar samog parka, kao što su biciklističke i pješačke staze, te prostori za sportski ribolov.

U cilju promocije prirodnih i turističkih potencijala, kako je rekao Mulić, tokom ove godine planiraju otvaranje svog predstavništva u Sarajevu. Nacionalni park "Una" formiran je prije osam godina, obuhvata prostor gornjeg toka rijeke Une i područje od oko dvadeset hiljada hektara šumskog prostranstva i nedirnute prirode.

ZLATAN ČEKIĆ

Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Arapi-zaljubljeni-u-Nacionalni-park-Una/438551Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz državeregiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomijesportanauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin