TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Bišćani znaju ocijeniti nerad vlasti i vjeruju mladima

  • Objavljeno u Kantoni
Bišćani znaju ocijeniti nerad vlasti i vjeruju mladima

Iz Bihaća se u Novi dan javljao reporter N1 Edib Bajrović koji je govorio o utiscima građana u tom gradu nakon pobjede stranke Građanskog saveza.

 

Bajrović je rekao kako su mišljenja građana u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu podijeljena.

"Krajišnici znaju birati i ocijeniti nerad vlasti u prethodnom mandatu. Dosadašnja stranka SDA je izgubila, a za gradonačelnika je izabran Šuhret Fazlić iz Građanskog saveza. On je nedugo prije izbora napustio SDP te je pristupio GS-u i vrlo brzo je došlo do formiranja GS-a koji je osvojio pobjedu. Građani vjeruju da će GS participirati u izgradnji vlasti, vjeruju mladima i vjeruju da će sa Fazlićem doći do promjena", komentarisao je Bajrović situaciju u Bihaću dan nakon lokalnih izbora.

Naša ekipa je kratko bila sa pojedinim čelnicima GS gdje smo vidjeli da vlada veliko slavlje. Mnogi se do kraja nisu nadali, ali su na kraju pobijedili.

U Bihaću vlada euforija i optimizam i nada da ovaj grad može bolje i da mladi mogu ponijeti ovaj grad ka boljoj budućnosti. SDA i SDP koje su tradicionalno vodile tijesnu bitku, izgubile su povjerenje građana.

U Velikoj Kladuši načelničku poziciju dobio je Fikret Abdić, a reakcije su i u tom gradu podijeljene.

Bajrović je kazao kako su mnogi očekivali pobjedu Abdića, ali da su reakcije građana bile podijeljene. On je vodio tijesnu utrku sa Admilom Mulalićem.

Abdić je osuđeni ratni zločinac i postoji dobar dio javnosti koji se ne slaže sa odlukom Velike Kladuše.

senoworks