TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Bihać bogatiji za novi dječiji park

  • Objavljeno u Kantoni
Bihać bogatiji za novi dječiji park

U okviru društveno-odgovorne inicijative „dm {ZAJEDNO} za bolje sutra” u Bihaću je danas, na lokaciji Gradskog parka, otvoren moderan dječiji park koji će svojim atraktivnim sadržajem uljepšati odrastanje najmlađih generacija ovog bh. grada. Park je uređen u okviru projekta "Vratimo djecu na dječija igrališta" čiji je nositelj Grad Bihać. Njegova vrijednost iznosi 17.000 KM.

Kompanija dm je u sklopu inicijative „dm {ZAJEDNO} za bolje sutra” podržala ukupno deset projekata koji su realizovani s ciljem unapređenja kvalitete života cjelokupne društvene zajednice. Za realizaciju odabranih društveno korisnih projekata, dm je osigurao finansijsku podršku, donaciju proizvoda, volonterski angažman i opremanje ali i uređenje vanjskih i unutrašnjih prostora.

Park je otvorio gradonačelnik Grada Bihaća Šuhret Fazlić, a u ime dm-a donaciju je uručio Atif Hadžić, asortiman menadžer dm-a.

"Ovim projektom želimo djeci u našem gradu omogućiti da svoje slobodno vrijeme provode na svježem zraku, na igralištima bogatog sadržaja. Danas, kada je internet zauzeo prvo mjesto u načinu ispunjavanja slobodnog vremena, veoma je važno da to promijenimo i da djecu vratimo na dječija igrališta, tamo gdje se mogu družiti sa svojim vršnjacima i gdje mogu biti kreatori svoje mašte za igru", izjavio je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

"Izuzetno smo ponosni na sve aktivnosti realizovane u okviru ove inicijative, jer smo uspjeli, zajedno sa nositeljima projekata, predstavnicima lokalne zajednice, kreirati bolje sutra širom BiH. Posebno nas raduje kada smo u prilici pružiti bolje uslove djeci, upotpuniti i uljepšati njihovo odrastanje. Vjerujem kako će kvalitetan mobilijar ovog parka osigurati svoj djeci grada na Uni lijepe uspomene iz djetinjstva", izjavio je  Atif Hadžić, asortiman menadžer dm-a.

Svečanom otvorenju parka prisustvovali su predstavnici lokalne zajednice Grada Bihaća, a svoju znatiželju pokazele su brojne porodice sa djecom, koje su, odmah nakon otvorenja, došle uživati u njegovom bogatom sadržaju.

Partneri u realizaciji projekta su: Kamer Commerce d.o.o., Fenix d.o.o., Mibo komunikacije, Ecoton d.o.o., Sberbank.

 

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za jedanaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 580 zaposlenika i 67 prodavnica u 39 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2015/16. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 126 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 12.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Otvorenje dječijeg parka 1

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin