TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

DAMIR GAFUROVIĆ, BIVŠI STRUČNI SARADNIK U PS DONJI VAKUF I PU TRAVNIK ODLUČIO DA PROGOVORI

  • Objavljeno u Kantoni
DAMIR GAFUROVIĆ, BIVŠI STRUČNI SARADNIK U PS DONJI VAKUF I PU TRAVNIK ODLUČIO DA PROGOVORI

Našoj redakciji javio se Damir sa željom da nam ispriča svoju životnu priču jer jedino još nama vjeruje. Kako nam je u razgovoru rekao ne želi više šutjeti o kriminalu u policiji SBK čije je ponašanje davno izašao iz zakonskih okvira. Damir je inače dijete iz mješovitog braka (otac Bošnjak a majka Srpkinja) što mu je u radu često uzimano za zlo. Otac Kemal bio je komandat i jedan od boraca odbrane Turbeta. Rat je završio kao 70% RVI.

Rat i njegove posljedice uticale su na to da je Damirov otac umro ubrzo nakon rata, tačnije 1999.godine a briga o njemu spala je na majku Smilju. Ona i Kemal su Damira vaspitavali da bude poštena osoba, da se drži propisa i finog društva a kloni svega što je loše. Zbog toga se Damir trudio da bude uporni legalista i nije pristajao na mnoge ucjene i pritiske. O čemu se tačno radilo saznaćete uskoro kada priča bude gotova a svi navodi provjereni i činjenice utvrđene. Saznaćete kakva je uloga Milanović Sedžada, Lovrić Slavka, Kurić Muharema i mnogih drugih policijskih djelatnika u ovom slučaju.

Objavićemo i razloge sporazumnog raskida ugovora o radu koji je Damir bio prisiljen prihvatiti. Javnost ćemo upoznati sa mnogim nezakonitim naredbama koje Damir nije želio provoditi. Ova priča će svakako potvrditi da u policiji nisu dobro došli oni koji žele štititi zakone ove države. Takvima je napredovanje zabranjeno ako budu imali sreće da ne završe kao Damir koji nija imao snage boriti se s tim izrodima koje država plaća da štite njene interese a oni je jeftino prodaju.

Damir je ostao sam, ostavljen na cjedilu od svih, od dojučerašnjih kolega, raznih boračkih i nevladinih udruženja, medija itd. Mi smo jedni od rijetkih koji su ponudili Damiru pomoć, stali uz njega a evo sada smo prihvatili i da budemo Damirov prozor u svijet. Iz njegove priče javnost će saznati mnoge ružne, da ne kažemo strašne, stvari koje se svakodnevno događaju u instituciji koja MORA biti bastion odbrane prava i pravde odnosno istinski zaštitnik zakona i prava građana propisanih tim zakonima.

Mi ćemo pratiti Damirovu sudbinu i nastojati mu na svaki način pomoći u ispravljanju nepravde koja mu je učinjena i njegovoj borbi za pravnu i moralnu satisfakciju. Sve one za koje utvrdimo da su se ogriješili o Damira i zakone ove države sa zadovoljstvom ćemo staviti na stub srama i sud javnosti. Na kraju nije nevažno naglasiti da je Damir pravni fakultet završio regularno na Pravnom fakultetu u Sarajevu a ne u Kiseljaku kao osoba koja je Damira zamjenila nakon njegovog odlaska iz policije…..

IZVOR: www.uzbunjivaci.info

senoworks