TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Detalji ubistva na Vlašiću: Zajedno pili, pa ispalio rafal u prijatelja iz susjednog sela

  • Objavljeno u Kantoni
Detalji ubistva na Vlašiću: Zajedno pili, pa ispalio rafal u prijatelja iz susjednog sela

Ubistvu koje se sinoć oko sat prije ponoći dogodilo u selu Višnjevo na Vlašiću, kada je 46-godišnji Mehmed S. rafalima iz automatske puške ubio 38-godišnjeg Đemaila F. iz susjednog sela Dub, najvjerovatnije je kumovao alkohol, ali to će se sa sigurnošću znati tek nakon detaljne istrage. 

Kako saznajemo od mještana, Mehmed i Đemail su sinoć sjedili u društvu na lokalnom putu u Višnjevu i pili. Još do kraja nije razjašnjeno pod kojim okolnostima je došlo do tragedije, ali je Mehmed u jednom trenutku u rukama imao automatsku pušku i počeo pucati prema Đemailu. 

Pucnjava je policiji u Travniku prijavljena oko 23.10 sati, a u prijavi je navedeno kako je jedna osoba povrijeđena. Odmah nakon prijave, policija i Hitna pomoć su krenuli na intervenciju prema Višnjevu. 

U međuvremenu je, kako su nam ispričale komšije, Mehmedov brat stavio ranjenog Đemaila u svoje auto i krenuo voziti prema Hitnoj pomoći, te su se oni sreli u putu. Dežurni doktor je odmah pregledao Đemaila, ali je samo mogao konstatirati smrt. 

VEZANI TEKST - Osumnjičeni priznao ubistvo: Muškarac ubijen iz automatske puške na Vlašiću

- Nisam vidio svojim očima, ali komšije pričaju kako je imao rane po cijelom tijelu i da je strašno izgledalo. Nije tu bilo puno ljudi. Policija je brzo došla i uhapsila Mehmeda na lokalnom putu gdje se sve izdešavalo. Kažu da se nije opirao, već im je odmah priznao šta je uradio. Niko ne zna zašto je to učinio, valjda su imali i nekih nesuglasnica od ranije - kazao nam je jedan od njihovih poznanika, koji nije želio da mu objavljujemo ime.

Prema informacijama iz policije, na mjestu događaja zatečena je automatska puška, čahure kao i drugi tragovi, koji će biti predmet vještačenja. Istragu u ovom slučaju preuzelo je Kantonalno tužilaštvo u Travniku, a poostupajući tužilac, između ostalog, naredio je obdukciju tijela ubijenog, kako bi se utvrdio tačan uzrok njegove smrti.  

IZVOR FAKTOR.BA

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin