TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Edo Maajka uz srednjoškolce: Mirno okupljanje 20.06. u Travniku

  • Objavljeno u Kantoni
Edo Maajka uz srednjoškolce: Mirno okupljanje 20.06. u Travniku

Građanska inicijativa „Naša škola“ ulazi u zadnju fazu djelovanja po pitanju problema podjele srednjoškolaca u Jajcu. Kao što ste pratili u prošloj godini, skupina mladih i hrabrih pokušava spriječiti osnivanje nove škole koja bi predstavljala novi vid diskriminacije mladih i stvaranje još jednog fenomena.

Popularni bh reper Edo Maajka je snimio video podrške za srednjoškolce iz Jajca i tako pokazao da njihova borba ima podršku šire narodne mase. Zaista su mnogi poznati pokazali da su uz ovu fenomenalnu priču otpora srednjoškolaca, sada je red na građane BiH.

Ono što nas očekuje kao zadnja aktivnost jeste organiziranje Mirnog okupljanja građana 20.06.2017. godine u Travniku, sa početkom u 12:00h. Građani koji su protiv odluke o podjeli škola moći će nam se pridružiti u utorak ispred zgrade Vlade SBŽ i tako podržati srednjoškolce, jer je podrška cijelog društva najbitnija u ovoj borbi. Pokažimo da smo društvo zrelo za promjene i dođimo u Travnik!

Srednjoškolci su prošle godine započeli svoju borbu protiv podjela koje se planiraju uraditi kroz njihov obrazovni sustav. Skupština Srednjobosanske županije je donjela odluku da se osnuje nova srednja škola koja će raditi po bosanskom planu i programu, i samim tim stavila točku na priču o stvaranju još jednog fenomena zvanog „dvije škole pod jednim krovom“.

Pred kraj školske godine srednjoškolci imaju priliku da se zadnji put suprostave ovakvoj odluci koja krši mnoge zakone i deklaracije, i da pokušaju doći do rješenja problema. Građanska inicijativa „Naša škola“ je osnovana sa ciljem okupljanja što većeg broja srednjoškolaca iz BiH, ali i svih građana zainteresiranih da doprinesu borbi srednjoškolaca. Mnogi koraci su već učinjeni, a nastavak aktivnosti možete pratiti na FB stranici (https://www.facebook.com/InicijativaNasaSkola/ ) i pridružiti se!

 See more at: http://m.pogled.ba/clanak/edo-maajka-uz-srednjoskolce-mirno-okupljanje-20-06-u-travniku/117923#sthash.aYJiqTl4.dpuf

 

Medij

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin