TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

''Građanska Rezolucija o nužnosti Ustavnih promjena u BiH''

  • Objavljeno u Kantoni
''Građanska Rezolucija o nužnosti Ustavnih promjena u BiH''

''Građanska Rezolucija o nužnosti Ustavnih promjena u BiH'' Varate se ako će te vi politički kandidati i stranke u postojaćem sistemu države dobiti podršku građana jer u ovakvom izbornom zakonu i ustavno uređenoj zemlji nema i ne postoje građani i kako možete dobiti povjerenje od nečeg i nekog ko ne postoji ili mu je zabranjeno da postoji.


Postoje etničke zajednice, sekte, religijski kolektiviteti koji zastupaju pozicije i izbor vlasti kao fašistički i rušilački produkt. 
Nije istina da niko ništa ne radi na ovu temu ali nam je potrebna i politička podrška stranke ili stranaka kojima je građanin i građanske slobode i prava na prvom mjestu.
U prošloj godini smo pokrenuli građansku inicijativu o nužnosti Ustavnih promjena u BiH, javno smo održali nekoliko sesija javne tribine počev od Bihaća, Sarajeva, Mostara, Zenice, Banjaluke, uputili smo zahtjeve podrške Građanskoj Rezoluciji svim političkim navodno građanskim strankama i pokretima u BiH za podršku, do sad niti jedna nije se javila i javno podržala ovu inicijativu. 
Građanska Rezolucija je temeljni politički akt svih građana u BiH i ona kao takva kroz održane javne tribine je usvojena i poslana na sve adrese međunarodne zajenice.
Radi se da MZ kao protektori BiH sa svojim ekspernim timom za Ustavno pravo urede ovu zemlju i nametnu Ustav građanski i sekularni kako ga imaju sve savremene evropske i svjetske zemlje. 
Ništa drugo, jer je i međunarodni Sud svojom presudom to potvrdio kod naših građana Sejdić-Finci, Zornić i Pilav. 
Kako reče niti jedna stranka navodno lijevog centra nije podržala Građansku Rezoluciju, pa u čem se to razlikuju od drugih navodno nacionalnih ako igraju u istom ideološkom principu Bosanskom narodno religijskom loncu. 
Svi gledaju samo sebe lično i samo lični interesi su u pitanju.
A onda bavite se posledicama a ne uzrokom koji su doveli do posljedica jer građani će izaći na ulice protiv fašista i fašizma u BiH i braniti svoja građanska prava i ljudsko dostojanstvo.
Evo jedna moja izjava sa održane Javne tribine u Sarajevu

Bajrić Senad kordinator vijeća građana u BiH  

Medij

senoworks