TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Grad Bihać domaćin IMPERIUM Festa

  • Objavljeno u Kantoni
Grad Bihać domaćin IMPERIUM Festa

S ciljem obogaćivanja turističke ponude tokom ljetnih mjeseci Grad Bihać i ove godine podržati će različite kulturne, zabavne i muzičke manifestacije koje bi u Bihać trebale dovesti brojne umjetnike, ali i posjetitelje iz BiH i zemalja okruženja. Jedan od muzičkih događaja koji će ove godine imati podršku Grada Bihaća jeste IMPERIUM Fest koji bi 20 i 21. jula ove godine u Bihaću trebao ugostiti preko 30 inozemnih i domaćih izvođača  elektronske muzike.

Program Festivala danas je bihaćkom gradonačelniku Šuhretu Fazliću, gradskom vijećniku Arminu Amidžiću i Edinu Moranjkiću, Savjetniku gradonačelnika predstavio Inis Bahić. On je istakao da će se u  trodnevnom programu bihaćkoj publici predstaviti izvođači iz Portugala, Njemačke, Švicarske, Danske, Slovenije, Hrvatske i BiH, odnosno imena poput DU ART, CHRIS HARTWIG, MARINA KARAMARKO, ANGEL ANX, te mnogi drugi.

„Ideja za IMPERIUM Fest desila se još daleke 2005. godine kada je mali broj bihaćkih muzičara i entuzijasta posmatrajući i prateći šta se dešava u regionu, osmislio IMPERIUM Fest koji se održavao u starom gradu Ostrožac. Ove godine želimo ovaj muzički događaj organizovati u Bihaću i raduje spremnost Grada Bihaća da podrži ovaj muzički događaj koji će u naš grad dovesti brojne posjetitelje i muzičare“- kazao je Inis Bahić.

senoworks