TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

MUP SBK povodom paljenja automobila imamu u Kiseljaku

  • Objavljeno u Kantoni
MUP SBK povodom paljenja automobila imamu u Kiseljaku

Tokom provođenja istražnih radnji od strane inspektora kriminalističke policije PU Kiseljak i Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, a pod rukovodstvom nadležnog kantonalnog tužioca, do sada prikupljeni dokazi ne ukazuju da se radi o međunacionalnom incidentu.

Svi pronađeni i prikupljeni tragovi koji su zatečeni na licu mjesta upućeni su na vještačenje u cilju utvrđivanja činjenica koje mogu dovesti do pronalaska i hvatanja počinilaca, te rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

 

Vrše se stalne provjere i analiza prikupljenih informacija, a utvrđeni su alibiji za nekoliko osoba koje se mogu dovesti u vezu sa paljevinom predmetnog vozila, te se intenzivno nastavljaju planske aktivnosti po ovom krivičnom djelu u više pravaca.

 

Ovim putem molimo građane ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama o ovom događaju da se lično obrate u najbližu policijsku stanicu ili jave putem telefona 122, te pozivamo sve građane da se suzdrže od bilo kakvih komentara i izjava koje mogu negativno uticati na istragu, kao i dovesti do usložnjavanja trenutne sigurnosne situacije.

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin