TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Održani mirni protest na bihaćkom trgu: Zdravlje je pravo, a ne privilegija!

  • Objavljeno u Kantoni
Održani mirni protest na bihaćkom trgu: Zdravlje je pravo, a ne privilegija!

"U bolnici nema pelena, bolnica nema operacione sale, osnovnih lijekova, tople vode, sapuna, reagensa, najbolji zdravstveni radnici nam odlaze sa kantona, a mi samo gledamo, probudite se poručila je danas magistrica farmacije Aida Alagić, vlasnica lanca apoteka "Europharm" na protestnom skupu na trgu u Bihaću.

 

Mirnom protestu prisutvovalo je nekoliko desetina građana Bihaća, koji su mogli i potpisati peticiju podrške ovom svojevrsnom revoltu spram Vladi USK i lošem odnosu iste spram građanima i pacijentima.

"KANTONALNO ZDRAVSTVO JE TEŠKO BOLESNO. Ukažimo javno i otvoreno na probleme u zdravstvu koji muče građane Unsko-sanskog kantona godinama..."

"NIKAD VIŠE NOVACA U "KASI" ZAVODA, A NIKAD LOŠIJE ZDRAVSTVO. GDJE JE NOVAC? "  

Gospođa Alagić se obratila prisutnima i govorila o svim problemima koji su prisutni u zdravstvu USK-a. Naglasila je da je zdravstvo pravo za sve a ne samo za privilegirane. Građani plaćaju u kasu Zavoda i moraju da budu upoznati sa time gdje odlazi njihov novac. Šta je sa pelenama, ortopedskim pomagalima, lijekovima i novcem za odlazak na liječenja u druge centre. Stanje u bolnici je na izrazito niskom nivou. Bolnica nema operacionu salu, osnovnih lijekova, reagensa... Zdravstveni radnici nam odlaze.  Kantonalno zdravstvo je bolesno. O svemu ovome govorila je gospođa Alagić na današnjim mirnim protestima

DSCN3885

DSCN3894

 

senoworks