TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Otkrivena skulptura s likom našeg književnog nobelovca

  • Objavljeno u Kantoni
Otkrivena skulptura s likom našeg književnog nobelovca

Skulptura s likom književnog nobelovca Ive Andrića, koju je izradio kipar Edin Šćuk, postavljena je u Memorijalnom muzeju “Rodna kuća Ive Andrića” u Travniku, u okviru manifestacije “Andrićevi dani”. Kipar Edin Šćuk kazao je kako je skulptura koju je darovao Travniku dio ciklusa portreta poznatih bh. pjesnika i pisaca.

- Ljudi i ne znaju što BiH sve ima. Kroz ove skulpture želim pokazati da BiH ima povijest, spomenike kulture, da je imala svoje kraljeve i da ima svoje nobelovce, kazao je Šćuk dodajući kako je mnogo toga što vrijedi u BiH potisnuto i zaboravljeno. Direktorica Zavičajnog muzeja u Travniku Fatima Maslić kazala je kako je kipar Edin Šćuk tijekom ranijeg posjeta Travniku istaknuo kako želi darovati skulpturu muzeju “Rodna kuća Ive Andrića”.

- Nakon toga poslao je fotografiju skulpture i svi smo bili oduševljeni, a osobito ako imamo u vidu da Travnik nema neku tradiciju skulpture, kazala je Maslić. Manifestacija “Andrićevi dani” počela je na dan rođenja književnog nobelovca Ive Andrića, a trajat će do 13. studenoga.

OLIVER CVITKOVIĆ

VEČERNJI.BA

senoworks