TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Više od 10 članova DF-a iz SBK-a pristupili SDP-u: Ojačat ćemo svoju poziciju

  • Objavljeno u Kantoni
Više od 10 članova DF-a iz SBK-a pristupili SDP-u: Ojačat ćemo svoju poziciju

Više od deset članova Demokratske fronte (DF) koji su na rukovodećim funkcijama, danas su pristupili u redove Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Riječ je o političarima iz Srednjobosanskog kantona na istaknutim funkcijama, a na današnjoj konferenciji za medije u njihovo ime se obratila Mervana Mujić koja je bila predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte SBK-a, a danas članica SDP-a. Također obnaša i funkciju vijećnice u Općinskom vijeću (OV) Travnik.

Osim nje, u redove SDP-a danas su pristupili i Petar Samardžić i Darko Marjanović iz Općinskog odbora (OD) DF Kiseljak, Alija Saldum, Rašid Tahirović iz OO DF Travnik,  Sead Burek iz OO DF Jajce, Abaz Mandžuka iz OO DF Novi Travnik, Ifet Bejtić iz OO DF Kreševo, Samir Čalkić iz OO DF Gornji Vakuf i tri člana OO DF Fojnica.

Mervana Mujić je u ime članova koji su pristupili SDP-u danas kazala kako se nada da će ovim putem biti ojačana pozicija u SBK te da će to ojačati poziciju na Općim izborima za dvije godine.

"Svim članovima koji su pristupili danas SDP-u želim čestitati. Drago mi je da su DF-ovci kada su osjetili da ne mogu 'tamo negdje' ostvariti svoje interese i sarađivati s rukovodstvom, razmišljajući gdje da odu, došli u SDP. Nije bilo nikakvih vrbovanja niti poziva od SDP-a", kazala je Mujić.

Zastupnik SDP-a u Skupštini SBK-a Nijaz Helez danas je kazao kako su ovim činom dosegnuti određeni demokratski procesi.

"Moram također pomenuti i referendum u Lukavcu. Da se pitao OO Lukavac oni bi smijenili načelnika Edina Delića, ali su građani na referendumi rekli drukčije i pokazali da treba ostati na toj funkciji. Mislim da je to šamar vladajućoj strukturi. Mi smo odgovorni ljudi koji imaju odgovornost prema vlastitim mislima i ne želimo da se nikakve negativne konotacije prenose na ljevicu. Nikakva lobiranja nikada nisu mogla doći u obzir pa tako ni ovaj put kada nikoga vrbovali da pređe u naše redove", rekao je Helez.

RADIO SARAJEVO.BA

senoworks