TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Zanimljiv hobi Mirsada Krnjića iz Travnika

  • Objavljeno u Kantoni
Zanimljiv hobi Mirsada Krnjića iz Travnika

Živimo u teškim  i turbulentnim vremenima. Više je negativnih stvari oko nas nego onih koje nam daju neku nadu. Zbog toga treba raditi ono što čovjek najviše voli ili želi - počinje svoju priču Mirsad.

 

Iako je 90% invalid i sa minornim primanjima od 200 KM Mirsad Krnjić iz Travnika ne odustaje i vjeruje da svako može, ako ništa, pokušati da kroz hobi ili neki dodatni rad sebi koliko toliko obezbjedi ugodniji život, pa bilo to zadovoljstvo duhovno a ne samo materijalno.

Osamdesetih godina prošlog vijeka Krnjić je započeo svoj hobi. Koristeći razne materijale, reciklažom,  počev od plastike, preko drveta, kamena, pravio je razne zanimljive radove. Tako je nastavio i evo sve do danas  Mnogi su to prepoznali, te ponekada uspije neki od radova da i proda. Ipak, kao što kaže, većina istih bude poklonjena. 

- Rođendani, godišnjice....sve tu to trenuci kada je ljudski nekome nešto pokloniti. S obzirom da ovo radim iz srca, tako su i svi moji radovi koji su poklonjeni, takođe iz srca.  Nažalost moje zdravstveno stanje je takvo da i pored inspiracije moram čekati one trenutke kada sam i fizički spreman da neku ideju sprovedem u djelo. To me ispunjava i to je nešto što volim.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija radova a takođe možete Mirsada kontatirati putem Facebooka i kupiti neki od radova.

 

2567893

senoworks