TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Radit ću za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine

  • Objavljeno u BiH
Radit ću za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine

Ja sam kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali tim igerencijama ne želim biti ograničen jer ću ja raditi za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine, ma gdje god oni živjeli. Interesi države moraju biti iznad interesa pojedinaca – izjavio je Hadžikadić na otvorenju konferencije za medije danas. Time je službeno i započeo predizbornu kampanju.

Predstavljeni su principi na kojima će se zasnivati ideja njegovog plana djelovanja, ali je izložio i konkretne probleme uz ponuđena rješenja – realna i ostvariva.

Izdvojeno je osam glavnih problema uz ponuđena rješenja koja će biti plan BiH 2030. Svi dokumenti od večeras bit će dostupni na službenoj stranici www.mirsadhadzikadic.ba

Kao glavni principi na kojiam treba da se zasniva politika djelovanja izdvojeni su građanska država, transparentnost i pravednost, sposobni a ne podobni, država prije stranke, država kao uspješan biznis, inovacije i obrazovanje kao temelj države budućnosti.

Hadžikadić je naglasio da je prvi i osnovni cilj Platforme za progres stvaranje stabilne, funkcionalne, prosperitetne i pravedne države Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina danas izgleda kao brod uhvaćen u oluji na okeanu bez kapetana i kormilara, sa posadom u kojoj svi veslaju kako i kuda žele. Da bi stigla na odredište, Bosna i Hercegovina mora da zna kuda želi da ide i kako da dođe do tog cilja.

Da bi joj pomogla u toj borbi, Platforma za progres nudi analizu uzroka postojećih problema i predlaže adekvatna rješenja. Efikasnost predloženih rješenja će se mjeriti stepenom ostvarenja ciljeva izloženih u dokumentu Bosna i Hercegovina 2030.

SAOPĆENJE ZA MEDIJE

senoworks