Logo
Printaj ovu stranu

U subotu sunčano, potkraj dana oblačno, u nedjelju kiša u većem dijelu BiH

Istaknuto 7-Themes.com 7-Themes.com

Pred nama je vikend sa nestabilnim vremenom, sunčano će biti u subotu do pred kraj dana kada se očekuje naoblačenje i kiša

U subotu, 16. septembra,  većinom će preovladavat sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Krajem dana i u noći na nedjelju pljuskovi i grmljavina se očekuju u Krajini, sjevernim i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar umjerene jačine, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 31°C.

U nedjelju, 17. septembra, veoma nestabilan dan. Već u jutarnjim satima jači pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne a padavine će se prema sredini dana premještati prema Hercegovini, centralnim i sjeveroistočnim područjima. Padavine se ne očekuju na istoku Bosne.

 Veći dio dana vjetrovito. Vjetar umjeren i jak, južnog i jugozapadnog smjera, sa mogućim olujnim udarima juga. Od poslijepodnevnih sati vjetar će oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29°C.

SLOBODNA BOSNA

Copyright © 2015. BH Magazin Developed by Senoworks Ent. All Rights Reserved.