TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

UDAVG BiH poziva građane za izbor 'Vlade u sjeni građana BiH'

  • Objavljeno u BiH
UDAVG BiH poziva građane za izbor 'Vlade u sjeni građana BiH'

Nakon dužeg razmatranja predstavnici Ustavnopravne demokratske asocijacije vijeća građana BiH skraćeno 'UDAVG BiH' ovim putem pozivaju zainteresirane slobodoumne sposobne građane sa dobro poznavanjem političkih prilika u zemlji da prijave svoju kandidaturu za izvršno i operativno tjelo pod nazivom Vlada u sjeni građana BiH čiji je cilj rukovoditi svim građanskim aktivnostima u zemlji počev od 11. oktobra 2017.

UDAVG BiH je mišljenja i stava da je potrebno pružiti priliku moralnim i sposobnim slobodoumnim građanima, ljudima, intelektuacima i dokazanim borcima za ljudska i građanska prava.

Etnoreligijska, narodna, konfesionalna ili bilo koja druga nacionalna pripadnost je isključena kao privilegija za bilo kakvu raspravu ili oko odabira kandidata i vođenja aktivnosti rada Vlade u sjeni. Za vašu kandidaturu dovoljno je ime i prezme, mjesto i adresa prebivališta, kontakt i kratka biografija te prihvatanje aktivnosti ciljeva i zaključaka opisanih u građanskoj Rezoluciji  održane građanske javne tribine,  kroz sesije građanskih inicijativa o nužnosti Ustavnih promjena u BiH  u Bihaću zgradi AVNOJA  7. februara , u Sarajevu 14. februara hotela Holidy, u Mostaru 21. februra  hotel Bristol, U Zenici 4. marta sala invalida Zenica, U Banjaluci 15. Juna  sali hotela Bosna.  

Na sjednici predsjedništva UDAVG BiH u Sarajevu i Visokom  doneseni  su zaključci  da se do 11 oktobra formira Vlada u sjeni građana BiH  koja će aktivno voditi sve građanske aktivnosti u BiH uključujući i mirne proteste radi odbrane građanske Rezolucije o nužnosti Ustavnih promjena u BiH koja je uredno dostavljena na sve adrese međunarodne zajednice.

Javni poziv se objavljuje putem dostupnih medija u BiH počev od 10 septembra i trajat će 15 dana. Sve zaprimljene aplikacije do 25 septembra 2017.god. dostavit će se uredno odabranoj komisiji Sabora građana bosanaca i bosanki u BiH i inostranstvu.

U Aplikaciji obavezno navesti svoju izjavu:

- Da ću  poštovati demokratski kodeks  ponašanja građanskog aktivizma

- Da neću raditi na promociji zagovaranja kod građana radi nasilnog rušenja postojaće Vlasti na svim nivoima u BiH

- Da neću raditi na promociji zagovaranja i organiziranju nasilnih protesta, pobunu kod građana radi blokada međunarodnih Ambasada u BiH, bokirati putne komunikacije, granične, prelaze, državne ustanove, institucije sistema države i njihove organe.

-Da neću raditi na promociji zagovaranja kod građana radi nasilnog urušavanja postojaćeg Ustavnopravnog poretka zemlje.

Aplikacije dostaviti na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

U daljnjem tekstu Bajrić Senad kordinator i kontakt osoba asocijacije UDAVG BIH  e-mailOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., tel061/774-782

Sve aktivnosti su isključivo usmjereni prema međunarodnoj zajdnici sa ciljem da BiH kao državu izvuču iz ovog stanja u koje nas je i dovela

Iz “Građanske Rezolucije” od međunarodne zajednice koju će u daljnjim aktivnostima voditi Vlada u sjeni građana BiH zahtijeva se da kroz svoje daljnje angažiranje kroz okvirni mirovni sporazum u BiH, kao protektor u BiH, u potpunosti izmijene Aneks 4., Ustav Bosne i Hercegovine.

Vlada u sjeni neće ići prema vlastima i institucijama u BiH obzirom da su oni produkt međunarodne zajednice ugovorom, svoj rad i aktivnosti usmjeriti će isključivo prema međunarodnoj zajednici kao protektoru BiH. Aktivnosti Vlade u sjeni,će promotivno raditi na području cijele BiH a radi se o buđenju građanske svijesti radi nužnosti Ustavnog uređenja zemlje kao građanske i sekularne BiH, jer građanska Rezolucija nije ništa drugo nego pritisak građana BiH koji ide prema Međunarodnoj zajednici kao protektoru tražeći da se inplementiraju i sprovedu presude Međunarodnog suda a koje se odnose prije svega na presude Sejdić Finci, Pilav i Zornić.

Kako te presude nisu u mogućnosti da sprovedu domaće vlasti, to treba da inplementira Međunarodna zajednica na osnovu svojih ovlaštenja iz Sporazuma za mir u BiH.

Pres video

https://www.youtube.com/watch?v=F-85GpD4Yfw

Građanska Rezolucija je notarski obrađena i prevedena na engleski jezik te kao takva službeno predana Upravnom odboru Vijeća za provedbu mira, OHR-u, Vladi Sjedinjenih Američkih Država i Ruskoj Federaciji.

“Vrlo je važno napomenuti da nakon realizacije Dejtonskog sporazuma koji je postao Ustav nama u BiH je u suštini dokument koji najviše donosi diskriminaciju u BiH. Međunarodna zajednica nas je uvukla u ovu situaciju u kakvoj smo i sada, prema tome tražimo da se potrude i da nas izvuku iz ove situacije. Ovu ideju nismo mi izmislili, naši intelektualci su je već shvatili, a mi samo promoviramo taj put koji je već započet.

Mi želimo , hoćemo i tražimo da međunarodna zajednica kao protektori ove zemlje odmah pokrenu proces uspostave funkcionalnog ustavnopravnog uređenja naše države, koja će biti građanska a prije svega sekularna, po uzoru na progresivne i razvijene zemlje u Evropi i svijetu.

Međunarodna zajednica ima i MORALNU obavezu prema Bosni i Hercegovini da uredi Ustav BiH sa svojim ekspertnim timovima kako to danas Ustav  imaju savremene Evropske i napredne svjetske zemlje, jer se upravo na ovoj teritoriji BiH desio brutalni, krvoločni rat, koji je rezultirao genocidom i nedužno stradanjem  svih građana kojeg su Europske i svjetske zemlje dozvolile!

Progon stanovništva, ubilački logori, masovni zločini i stratišta, genocid, urbicid rezultati su šovinizma i nacionalističkog bratoubilačkog rata radi getoizacije etnoteligijskih naroda u BiH, kojeg je međunarodna zajednica, gledajući s ove vremenske distance i znajući informacije koje onda nismo mi građani  znali, tvrdimo mogla spriječiti a nije!

Nemate pravo biti inerntni na postojaće loše uređenje zemlje vašim ugovorom ili dogovorenim sporazumom sa oblikom fašističke ideologije gdje se vrši diskriminacija svih građana bez obzira na njihovo kofesionalno i drugo opredjeljenje.

Vladu u sjeni sačinavat će 12 kandidata i to iz područja 12 regionalnih jedinica kako je prikazano na slici ili kotara iz organizacione strukture BiH iz 1957 godine, regija - kotar Banja Luka, Bihać, Brčko, Doboj, Goražde, Jajce, Livno, Mostar, Prijedor, Sarajevo, Tuzla i Zenica.

Na prvoj konstituirajućoj sjednici 11. oktobra 17. izbora predsjednika Vlade, Vlada u sjeni građana BiH će donijeti smjernice svojih daljnih aktivnosti oko izbora i broju degata za skupštinu BiH koji će na prvoj svojoj sjednici izvršiti potvrđivanje izabranih članova Vlade u sjeni ili izvršiti njen reizbor, sve aktivnosti su javne  i putem dostupnih medija javnost će biti blagovremeno informisana.

U prilogu građanska Reolucija koja se može preuzetiOVDJE

Pozivaju se građani u BiH i našoj dijaspori da putem društvenih mreža  faceboka, twitteru i dr. rade na promociji ovog članka i podršci građanskih inicijativa u BiH

UDAVG BiH 09.09.17.

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin