TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Najkasnije sljedeće srijede Bundestag će raspravljati o mogućim otvaranjima granice

  • Objavljeno u Region
Najkasnije sljedeće srijede Bundestag će raspravljati o mogućim otvaranjima granice

Ministar unutarnjih poslova Seehofer želi zadržati graničnu kontrolu do 15. svibnja, unatoč oštrim kritikama. Oni su "dio našeg dosadašnjeg uspjeha" protiv Corone. 

Što granične kontrole donose protiv virusa Corone? Malo, kažu kritičari ove mjere. Više stranaka poziva na otvaranje granica sa susjednim europskim zemljama. 

Granične kontrole "dio su našeg dosadašnjeg uspjeha u suzbijanju zaraze", rekao je Seehofer. "U saveznoj vladi postoji dogovor o nastavljanju kontrola do 15. maja", rekao je on listu "Bild". Od uvođenja granične kontrole i ograničenja putovanja sredinom ožujka, prekogranični promet se značajno smanjio. Od tada izrečeno je preko 100 000 odbijanja za ulazak.

Zatvaranje granica kako bi se spriječilo da virus uđe u zemlju ne uspijeva. To godinama pokazuju studije koje su provedene za epidemije gripe, kao i za Sars i Mers. 

Osim kritičara Unije, nekoliko vodećih političara SPD-a s jugozapada također poziva na otvaranje granice. "Trenutno stanje na našim granicama mora se završiti što je prije moguće, ali najkasnije 11. svibnja", kaže se u prilogu za stranački list SPD "Vorwärts".

Premijer Rajneland-Pfalz Malu Dreyer (SPD) napisao je u pismu Saveznoj vladi za otvaranje granica s Francuskom i Luksemburgom. Ona se zalaže za to da Njemačka objedini granični režim i da se ukinu granična zatvaranja i kontrole prema Francuskoj i Luksemburgu. Dreyer je napisao da je 15. svibnja za to prekasno.

 Hitna je briga bavarske državne vlade da se prekogranična svakodnevica s Austrijom i Češkom republikom može otvoriti što prije ", rekao je bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann novinama medijske skupine Funke.

Njemačka je najprije zatvorila granicu i uvvela striktne mjere oko prelaza  sredinom ožujka, a zatim ih produžila. Od tada ljudi koji nisu ni Nijemci niti stalno žive ovdje mogu u Njemačku doći samo iz "valjanog razloga". Na primjer, državljani EU koji putuju kroz Njemačku u svoju zemlju ili vozači kamiona smiju ući u zemlju. Ulazak je također ograničen na određene granične prijelaze.

Najkasnije sljedeće srijede Bundestag će također raspravljati o postupanju s graničnom kontrolom i ograničenjima ulaska.

senoworks