TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Tri mlade osobe u manje od 24 sata počinile samoubojstvo

Istaknuto Tri mlade osobe u manje od 24 sata počinile samoubojstvo

U samo 17 sati razmaka u našoj zemlji su tri mlađe osobe počinile samoubojstvo.

IZVOR: https://dnevni-list.ba

U noći sa petka na subotu, u 02.30 sati, nastradao je 22-godišnjak, a sumnja se da je skočio s 19. kata nebodera u sarajevskom naselju Hrasno.

Iako policija još istražuje slučaj, izvori tvrde da je riječ o samoubojstvu, a mladić je nakon skoka pao na vozilo Renault koje je bilo parkirano ispred nebodera te je poginuo.

Dan prije dogodilo se samoubojstvo na pruzi između stanica Čelinac i Vrbanja kada se mladić bacio pod vlak koji je iz Doboja vozio prema Banjoj Luci. Iz Željeznica su naveli da je mladić skočio pod vlak nakon što je isti izašao iz tunela.

Treće samoubojstvo dogodilo se u subotu ujutro u Cazinu, gdje se objesio 37-godišnji K. M. Iza njega je ostala supruga i jedno dijete.

Nažalost, samoubojstva i pokušaji samoubojstva mladih sve su češća pojava. Mladi padaju u depresiju iz koje često ne mogu izaći i onda dolazi do tragedija.

Psiholog Marko Romić je za Faktor rekao kako se među najčešće znakove depresije ubrajaju poremećaj sna, gubitak interesa za svakodnevne aktivnosti i aktivnosti koje su izazivale ugodu, povećanje ili smanjenje tjelesne težine, nedostatak koncentracije ili neodlučnost, čest osjećaj umora i nedostatka energije, izrazito neraspoloženje, psihomotorna ukočenost, osjećaj krivnje ili bezvrijednosti, ideje o samoubojstvu.

– Ako je prisutno najmanje pet od navedenih simptoma, u trajanju od najmanje dva tjedna, govorimo o prisutnosti depresije. Prema mnogim istraživanjima do dvije trećine osoba koje su pokušale ili počinile samoubojstvo bolovale su od depresije, objasnio je psiholog Romić.

Vrijeme u kojem živimo pogodno je za razvoj raznih bolesti i poremećaja koje je potrebno na vrijeme liječiti, razgovarati sa stručnjacima bez srama i skrivanja istine kako bi se stanje potpuno normaliziralo. Potrebno je početi na vrijeme, a ne onda kada postane prekasno. Posljednja tri slučaja samoubojstva u manje od 24 sata, ali i brojni raniji slučajevi, pozivaju na ozbiljniji pristup bolestima mladih.

senoworks