TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

EKOBIS 2017: 130 štandova i preko 250 izlagača

  • Objavljeno u Showbizz
EKOBIS 2017: 130 štandova i preko 250 izlagača

Jubilarni 15. Međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2017" u organizaciji Privredne komore USK svečano je otvoren 14.09.2017. godine u SRC “Luke” Bihać. Sajam je otvorio je Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH. Na ceremoniji otvaranja simbolično je pušteno i 15 bijelih golubova kao što je to urađeno na prvom sajmu EKOBIS.

Sajam se ove godine organizirao na 3000 m2 zatvorenog prostora i na oko 8000 m2 otvorenog prostora. Prisutno je bilo 130 štandova i preko 250 izlagača, što je za oko 30 posto više izlagača nego prethodne godine.

Ciljevi manifestacije koja uspješno traje već 14 godina su promocija i tržišna valorizacija proizvoda i usluga koji doprinose realizaciji ciljeva održivog razvoja. Iz tog razloga je sajam namjenjen svim akterima koji u ovoj oblasti imaju uticaj – privredi, vladinom i javnom sektoru, obrazovnim institucijama, medijima, civilnom sektoru, te građanstvu.

Ovogodišnja sajmska manifestacija tematizirala je Vodu, odnosno njen sveukupni prirodni, biološki, ekonomski i ekološki značaj za grad Bihać i Unsko-sanski kanton. Upravo ove godine završava generacijski projekt, odnosno uspostava postrojenja za odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda u gradu Bihaću. Puštanjem u rad ovog postrojenja kvaliteta vode rijeke Une u samom gradu i nizvodno od mjesta ispuštanja biti će značajno poboljšana što će imati pozitivne efekte na zaštitu prirode i biodiverzitet u cjelini. Kvaliteti manifestacije su doprinijeli i raznovrsni tematski sadržaji poslovno – edukativnog karaktera, u saradnji sa stručnim udruženjima i afirmisanim profesionalcima, kreirani u skladu sa potrebama privrede  i aktuelnim privrednim trendovima.

Suorganizatori sajma su Grad Bihać i Vlada Unsko - sanskog kantona, dok su podršku dali I Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo turizma i okoliša, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora FBiH, Agencija za vodno područje rijeke Save, te Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Svi posjetioci i ove godine mogli su da pogledaju sve sajmske sadržaje uz simboličnu cijenu ulaznice od 1 KM u periodu od 14-16.09.2017. godine.

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin