TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Kome je to zasmetao Sergej Trifunović?

Kome je to zasmetao Sergej Trifunović?

Protiv poznatog glumca i humanitarca Sergeja Trifunovića i njegove dobrotvorne udruge 'Podrži život' podignuta je prijava za tešku prevaru, a podnio ju je Savjet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, prenosi Kurir, ali i svi ostali srpski mediji. Tamošnji ministar zdravstva najavio je da će od nadležnih zatražiti provođenje kontrole trošenja novca.

100POSTO.HR

Sergej je izjavio da se novac ne zloupotrebljava, već koristi isključivo za liječenje djece. 'U četiri godine, koliko fondacija postoji, ni jedan organ nije došao provjeriti rad fondacije iako ih ja stalno pozivam. Jedva čekam da se to dogodi, ja ću im osobno kuhati kavu i nositi očevu rakiju, ako treba, natjerat ću majku da spremi sarme za gospodu iz nadležnih organa koji će utvrditi ima li nekakvih nepravilnosti', rekao je Sergej. Problem se dogodio jer je Fondacija uložila novac od 15 500 dinara u investicijski fon 'Ilirika' radi povećanja sredstava, a koja su se, navode iz Fondacije, koristila potom za liječenje djece.

Otvoreno je pozvao Sergej institucije da provjere rad njegove fondacije, koja je nedavno proširila djelovanje i na Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, a ni tu ne planiraju stati. U namjeri da pomogne djeci diljem regije da dobiju adekvatna i skupa liječenja, Trifunović je prije četiri godine pokrenuo Fondaciju, i ubrzo privukao brojna poznata imena i sponzore koji rad iste podržavaju.

 

INSTAGRAM

No, sada se nalazi pod istragom. Kako to? Kome je to zasmetao temperamentni glumac koji se ne libi govoriti sve ono što misli? Je li ikome zasmetao?

Treba primijetiti, naime, da je ovome prethodio prilično veliki sukob Trifunovića i vlasti, a udario je na sve, pa i na Aleksandra Vučića. Sve se zakuhalo kada je za bolesnog dječaka trebalo što hitnije prikupiti potreban iznos da bi se maleni liječi u inozemstvu. Vlada Srbije rekla je da će odvojiti novce, a kada su isti prikupljeni, Trifunović ih je pozvao da uplate prikupljeni novac jer je još petero djece na čekanju za inozemno liječenje. Ubrzo je osvanula naslovnica tamošnjih dnevnih novina, a koje su Trifunoviću poručile da promijeni dilera. Osudili su ga 'da 'pljuje' premijera jer je pomogao bolesnoj djeci'.

Počeo je tu otvoreni rat Sergeja sa spomenutim medijima, objavljujući poruke koje su mu novinari istog slali, a u kojima se spominje 250 tisuća eura koje je država uplatila fondaciji 'Podrži život'. Uslijedila je tome naslovnica koja govori da Trifunović mulja s novcem bolesne djece, a on je bitku vodio putem društvenih mreža.

I tako su se nizale naslovnice, a onda je žestoko udario Sergej pa je otvoreno i žestoko prozvao ministra zdravstva. 'Samo bih još pitao ovog desnog na slici, kako je moguće da ste uplatili 250 tisuća eura u fond nekog sumnjivog lika koji se kocka s narodnim novcem, a da prethodno niste provjerili istog? Prilično neodgovorno za državnog službenika. Jedva čekam da to dokažete. 'Ministre', dodao je Trifunović.

U međuvremenu su se počeli javljati roditelji bolesne djece, a koje su novinari kontaktirali u pričama koje se grade oko Sergeja Trifunovića. Podržavaju ga, a majka jedna djevojčice zamolila je da je se ne stavlja u usta, zahvalila se glumcu i Fondaciji na svemu što su učinili za njezinu njih.

 

 

senoworks