TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Saša Lošić: 'Snimamo nove pjesme i seriju o nepoznatim detaljima Plavog orkestra'

Saša Lošić: 'Snimamo nove pjesme i seriju o nepoznatim detaljima Plavog orkestra'
Jedan od nekak najpopularnijih tinejdžerskih bendova u Jugoslaviji, Plavi orkestar se posljednjih godina potpuno povukao iz javnosti. Sada su se ponovo aktivirali i nastupaju u okviru turneje koju su nazvali 'Everblue live 2017', a osim toga pripremaju i još neka iznenađenja za svoju publiku

'Odlučili smo da jedinu komunikaciju s našom publikom imamo putem živih nastupa. Iz takvih razmišljanja rodila se ideja da počnemo raditi na projektu 'Everblue tour 2017', zapravo turneji koja će se snimati za potrebe našeg prvog live albuma. Uz album ćemo izdati i dvije nove pjesme na kojima će se kao autor teksta pojaviti naš kolega iz osamdesetih Momčilo Bajagić Bajaga', otkrio je Saša Lošić za Dnevni avaz.

Osim live albuma koje će snimati na turneji na turneji, snima se i dokumentarna serija.

'Serija će otkriti puno novih detalja iz života grupe', rekao je Loša. Turneja 'Everblue live 2017' počet će u u Sarajevu 18. kolovoza, a nastavlja se u Beogradu, Karlovcu, u Areni Zagreb, Ljubljani, Novom Sadu, Mariboru, Tuzli.

 

 

Plavi okrestar izniknuo je iz interkulturalne atmosfere prijeratnog Sarajeva i pokreta koji je postao poznat kao 'novi primitivizam'. Nevjerojatnu tinejdžersku histeriju i status kulturološkog fenomena bivše države u velikoj mjeri dugovao upravo svom prvijencu 'Soldatski bal'iz 1985. godine. Krajem devedesetih imali su svoj prvi veliki povratak na scenu.

Iako je velik dio glazbene karijere posvetio kazališnoj i filmskoj glazbi te operi, ističući kako su baš to vrhunci njegova stvaralaštva, Lošić se ipak uvijek vraćao Plavom orkestru.

TPORTAL.HR

 

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin