TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

U nedjelju otvaranje Krajina Film Festivala (audio)

U nedjelju otvaranje Krajina Film Festivala (audio)

Sve je apsolutno spremno za otvaranje prvog Krajina Film Festivala koji će biti održan od 23. do 30. jula kazano je danas na press konferenciji u Kulturnom centru u Bihaću. 

Prisutnim novinarima obratili su se Haris Samardžić, umjetnički direktor festivala, Adnan Bajrić, predsjednik Udruženja Građana Bosanske Krajine, Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać.

Više sa press konferencije u Audio prilogu na dnu.

 

Krajina Film Festival je filmski festival u organizaciji Udruženja filmskih radnika Bosanske krajine (UFRBK) i Udruženja građana Bosanske krajine, na čelu s predsjednicima udruženja, Harisom Samardžićem (UFRBK) i Adnanom Bajrićem (Udruženje Krajišnika).

Ideja je nastala kao odgovor na postojanje samo jednog aktivnog kina na području Unsko-sanskog kantona, a i šire, gdje živi skoro 350.000 stanovnika, kao i neuslovnosti lokalnih tzv. domova kulture za filmske projekcije.

Kako organizatori ističu, Festival je osmišljen tako da ima upotpunjen sadržaj dnevnih aktivnosti te večernje projekcije najboljih dugometražnih igranih filmova. Dnevne aktivnosti su paneli, diskusije, Q&A s poznatim bh. glumcima te redovna izvještavanja medija iz Upravnog odbora Krajina Film Festivala. Noćni program uključuje Exclusive Red Carpet Event, projekciju filma/filmova, VIP+ zakuska, te Music Stage.

U takmičarskom programu 1. Krajina Film Festivala je 12 dugometražnih i 16 kratkometražnih igranih filmova iz 24 zemlje svijeta tako da će publika imati priliku upoznati brojne svjetske kinematografije, ali i uživati u tim filmovima. 

AUDIO ISPOD KLIKOM NA VOCAROO

 

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin