TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Umro Hugh Hefner

  • Objavljeno u Showbizz
Umro Hugh Hefner

Osnivač Playboya, umro je u 91. godini, prenosi BBC. U priopćenju poslanom iz njegove tvrtke kažu kako je umro prirodnom smrću.

Hefner je 1953. godine počeo s izdavanjem magazina za muškarce, a radno mjesto mu je bila njegova kuhinja. Prvi broj poznat je po tome što je na naslovnici bila fotografija gole glumice Marilyn Monroe, a prodavao se  za 50 centi i objavljen je bez datuma u slučaju da ne bi bilo drugog izdanja. Prvo izdanje rasprodalo se za nekoliko tjedana. Playboy je postao najpoznatiji i najprodavaniji magazin za muškarce u svijetu.

Tvrdio je za sebe da je spavao s više od tisuću žena.

Rođen je u Chicagu, a počeo je kao novinar u Esquireu. Bio je i glavni kreativni direktor tvrtke Playboy Enterprises.


Zahvaljujući uspjehu "Playboya", postao je milijunaš, a njegova neto vrijednost u vrijeme njegove smrti procjenjuje se na više od 43 milijuna dolara. Hefner je bio i politički aktivist i filantrop koji je bio aktivan po nizu javnih pitanja. Bio je i veteran Drugog svjetskog rata.

"Playboy" izlazi jednom mjesečno i donosi fotografije golih žena, zajedno s raznim člancima o modi, sportu, proizvodima i javnim osobama. Za njega su svoje kratke priče pisali i poznati pisci poput Arthur C. Clarka, Ian Fleminga, Vladimira Nabokova i Margaret Atwood, a za taj časopis radili su i mnogi poznati fotografi kao što su Richard Fegley, William Figge, Arny Freytag, Ron Harris, David Mecey, Russ Meyer, Pompeo Posar, Suze Randall i drugi.

 

INDEX.HR

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin