TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Željezničar, Sarajevo i Zrinjski nastavljaju evropski put

  • Objavljeno u Sport
Željezničar, Sarajevo i Zrinjski nastavljaju evropski put

Bh. klubovi će danas nastaviti put u evropskim takmičenjima. Toliko puta smo se do sada ponadali da mogu napraviti neki ozbiljniji rezultat, pa ćemo se nadati i ovog ljeta.

 
 

Željezničar, Zrinjski i Sarajevo će danas predstavljati našu Bosnu i Hercegovinu u susretima drugog pretkola Evropa lige, a posebno težak zadatak će imati tim sa Koševa.

Ekipa koju sa klupe predvodi Husref Musemić večeras gostuje u Reggio Emiliji, a ne u Bergamu, ali to svakako neće biti neko veliko olakšanje obzirom da je u pitanju veoma težak rival i ekipa koja veoma uspješno igra u Seriji A. Sve osim poraza Bordo tima bilo bi pravo čudo, ali ostaje nada da, ako se već mora izgubiti, taj poraz neće biti pretjerano velik i da će se moći nadoknaditi za sedam dana na Koševu.

"Odlični su po bokovima. Igraju visoki presing a gore imaju tri ekstra kvalitetna igrača koja kažnjavaju svaku grešku. Mi im ne smijemo ostaviti mnogo prostora. Favoriti su izraziti ali igračima sam rekao ono što je nama govorila legenda Sarajeva Svetozar Vujović: I oni su igrači koji hodaju, ne lete", rekao je Musemić prilikom odlaska sa sarajevskog aerodroma i dodao:

"Ako je iko kriv za Bijeljinu to sam ja. Nismo zaslužili poraz. Neki igrači su pokazali da još ne mogu odgovoriti svim zahtjevima, ali dobro da mi je taj meč otvorio oči...".

Nešto lakši zadatak, ali svejedno veoma težak, će imati njegov kolega Slobodan Krčmarević čiji će Plavi sa Grbavice dočekati kiparski Apollon.

"Mislim da smo bolji nego prije sedam dana. Neću da kažem da bi prolaz dalje bio čudo, mi smo klub sa tradicijom i ni u kojem slučaju ne možemo biti toliki autsajderi. Ipak prepuštam Apollonu ulogu blagog favorita, iako se uzdam u veliku podršku s tribina", rekao je Krčmarević jučer i dodao:

"Tri pobjede smo uvezali i to je dobro za naše samopouzdanje. Poteškoću nam stvara što odmah ubacujemo nove igrače u puni pogon, ali pokazuju se dobro. Ne mogu reći da smo pogodili baš sa svim novim igračima, ali smo s rijetkim promašili".

Na teren će i Zrinjski koji će, nakon ispadanja u Ligi prvaka od Spartaka iz Trnave, igrati protiv Valette sa Malte.

"Pred nama je opet zahtjevna utakmica protiv Maltežana. Mogu reći da sam ih dobro proučio, radi se o čvrstoj, homogenoj momčadi koja je u zadnjih osam godina pet puta bila prvakom Malte. Da se razumijemo, to više nisu ribari, činovnici ni bankari, već profesionlaci koji žive od nogometa kao i mi. Zaslužuju veliki respekt i ako govorim o postotcima rekao bih da su šanse 55%/45% na našoj strani", rekao je trener Plemića Ante Mišo.

Zrinjski svoj meč počinje od 19.00 sati, dok će Željezničar i Sarajevo na teren od 20.30.

senoworks