TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

ATP Sofija: Bašić - Wawrinka (uživo)

  • Objavljeno u Sport
ATP Sofija: Bašić - Wawrinka (uživo)

Drugi najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić danas će u okviru polufinala ATP turnira u Sofiji snage odmjeriti protiv Švicarca Stana Wawrinke. 

 

Ovo neće samo biti obični meč polufinala jednog ATP turnira za našeg Bašića već će ovo biti i meč koji ga može konačno uvesti među 100 najboljih tenisera na svijetu.

Nakon sjajnog nastupa na ovom turniru i ulaska u polufinale, Bašić se probio čak za 27 pozicija i trenutno se nalazi na 101. mjestu ATP liste jer ima isti broj bodova kao Marco Cecchinato iz Italije (543). Ukoliko danas napravi pravu senzaciju i izbaci favorizovanog Wawrinku, Bašić će od ponedjeljka biti drugi bh. teniser koji se nalazi među 100 najboljih na svijetu.

Mirza bi u tom slučaju najvjerovatnije imao 603 boda i bio bi na 91. poziciji. Naravno, tada bi se otvorila i vrata osvajanja trofeja na ovom turniru jer u finalu ne bi imao toliko nemoguć posao protiv Copila (ATP 93.) ili protiv Kovalika (ATP 187.). Ukoliko bi nekim slučajem Mirza na kraju podigao trofej, imao bi 703 boda i bio bi vjerovatno 75 teniser svijeta.

Zanimljivo, Wawrinka i Bašić se do sada nikada nisu susretali na ATP Touru, ali bez obzira na to švicarski teniser će biti veliki favorit i sve osim njegove pobjede predstavljat će pravu senzaciju. Meč bi trebao početi od 17.00 sati.

Prijenos na linku ispod

OVDJE

 

SPORTSPORT.BA

senoworks