TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Danas okupljanje rukometne reprezentacije BiH

  • Objavljeno u Sport
Danas okupljanje rukometne reprezentacije BiH

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži gdje će započeti pripreme za prva dva susreta kvalifikacija za SP protiv Estonije.

Selektor Bilal Šuman uoči okupljanja suočio se s otkazima trojice igrača - Duška Čelice, Marka Tarabochije i golmana Nebojše Grahovca, zbog čega je uputio naknadne pozive dvojici srednjih bekova. Na pripreme su pozvani Goran Daničić iz banjalučkog Borca te Adnan Harmandić iz visočke Bosne, kao i golman francuskog Caena Denis Serdarević. 

Prvi meč u kvalifikacijama rukometaši BiH igraju 25. oktobra u Sarajevu, dok je revanš meč ove dvije reprezentacije na rasporedu tri dana kasnije u Tallinu. 

Reprezentacija BiH zbog blokade računa Rukometnog saveza BiH suočila se s problemima vezanim za organizaciju utakmice, ali je selektor Šuman zajedno sa direktorom reprezentacije Gordanom Muzurovićem uspio pronaći način da se osiguraju sredstva za susret u Sarajevu te putovanje u Tallinn. 

U okviru Šeste grupe kvalfikacija još se nalazi Švicarska, protiv koje će bh. rukometaši igrati dvomeč 10. i 13. januara naredne godine.  

Pobjednik grupe izborit će nastup u baražu (dodatnim kvalfikacijama).

N1.BA

senoworks