TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Estonija - BiH (Uživo)

  • Objavljeno u Sport
Estonija - BiH (Uživo)

Zmajevi će večeras okončati kvalifikacije u grupi H gostovanjem u Talinu kod Estonije. Mnogi će reći da je ovo revijalna utakmice, ali pod uslovom da je večeras "kraj svijeta". Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića večeras će igrati za budućnost, odnosno za ono što nam dolazi "sutra".

A već sutra počinje novi ciklus, Liga nacija, koja je ujedno i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Stoga, pobjeda u Talinu bitna je za budućnost, a toga su svjesni i svi u taboru Zmajeva.    

Selektor Baždarević istakao je da od tima očekuje da pruži maksimum.

 

- Iako su Estonci, kao  i mi, ostali bez šansi da se kvalifikuju za baraž, nama je ova utakmica izuzetno važna. Siguran sam da će i protivnik dati sve od sebe da pruži dobru utakmicu i da na najbolji način završi ovaj kvalifikacioni ciklus. Uložit ćemo posljednji atom snage za povoljan rezultat - istakao je Baždarević, koji večeras neće moći računati ni na Ognjena Vranješa.

Kako je ranije najavio, posljednju utakmicu u dresu sa državnim grbom BiH večeras će najvjerovatnije odigrati Vedad Ibišević, napadač koji je mnogo puta svojim golovima uveseljavao navijače BiH.

- Ukoliko se ne plasiramo u baraž za Mundijal moja posljednja utakmica u dresu reprezentacije BiH bit će 10. oktobra ove godine u Tallinu protiv Estonije - rekao je nedavno Ibišević, koji smatra da je vrijeme za mlađe, kao i da BiH ima potencijal u narednim godinama biti jedna od boljih evropskih reprezentacija.

 

Oproštajna utakmica u Talinu bi mogla biti i za selektora Mehmeda Baždarevića, koji po svemu sudeći neće dobiti podršku čelnika Saveza za novi mandat na klupi BiH. 

Utakmica na A Le Coq Arenipočinje u 20.45 sati, a sudit će Vladislav Bezborodov iz Rusije.

PRIJENOS ISPOD OD 20.40.

Medij

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin