TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Jedini smo u prvoj Ligi od svih zemalja bivše Jugoslavije

  • Objavljeno u Sport
Jedini smo u prvoj Ligi od svih zemalja bivše Jugoslavije

PORAZOM Hrvatske kod Engleske (1:2) i ispadanjem viceprvaka svijeta u drugi razred Lige nacija, reprezentacija Bosne i Hercegovine ostaje jedina nacionalna momčad s prostora bivše Jugoslavije koja će u drugom izdanju novog UEFA-inog natjecanja igrati u Ligi A, najvišem rangu. 

Pod vodstvom novog izbornika Roberta Prosinečkog BiH je sjajno prošla skupinu u drugoj, B Ligi. U četiri meča protiv Austrije i Sjeverne Irske imala je tri pobjede i jedan remi, pri čemu je primila samo jedan gol. 

Od ostalih reprezentacija s prostora bivše države Hrvatska će dakle sigurno igrati u Ligi B, gdje će najvjerojatnije iz C razreda napredovati Srbija. Crna Gora vjerojatno ostaje u Ligi C, gdje joj se izgledno pridružuju Makedonija i Kosovo. Kako smo pisali, Slovenija se strmoglavila u posljednju, Ligu D.

BiH zna deset od potencijalnih 11 protivnika u idućem izdanju Lige nacija: Francuska, Nizozemska, Belgija, Švicarska, Portugal, Italija, Engleska, Španjolska, Ukrajina i Danska.

 

Čeka se samo hoće li preostali član elite biti Rusija ili Švedska. One u utorak igraju međusobni meč za prvo mjesto u grupi Lige nacija B i prelazak u najviši rang. 

IZVOR: INDEX.HR

senoworks