TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Kadetska reprezentacija BiH protiv Belgije nastavlja borbu za četvrtfinale Eura

  • Objavljeno u Sport
Kadetska reprezentacija BiH protiv Belgije nastavlja borbu za četvrtfinale Eura
BiH je u 1. kolu nakon preokreta upisala veliku pobjedu protiv Danske (3:2), dok su Belgijanci slavili protiv Republike Irske (2:0).

Pobjeda protiv Danske bila je ukupno treća pobjeda kadetske reprezentacije BiH na evropskim prvenstvima, a ovo je ukupno treći nastup BiH na evropskim prvenstvima.

Za razliku od prethodna dva nastupa na evropskim prvenstvima, kada su pobjede upisivane u posljednjem kolu u grupi, ovaj put je pobjeda upisana na startu tako da su i šanse za prvi plasman u četvrtfinale Eura najveće do sada.

Ipak, bez obzira na veliku pobjedu protiv Danske, pred našim kadetima je još mnogo posla ako žele plasman među osam najboljih u Evropi.

"Igrači su spremni za meč koji će sigurno biti težak. Belgija je pokazala da ima kvalitet, i kolektivni i pojedinačni. Znamo i gdje su njihove lošije strane i pokušali smo ekipu spremiti kako bi sutra bila taktički na nivou i iskoristila te njihove mane. Nadam se da ćemo pokazati igru kao u drugom poluvremenu s Danskom. Belgija ima iste ciljeve i ko bude taktički spremniji na kraju će slaviti. Utakmica će biti neizvjesna i mi se nadamo da ćemo ostvariti dobar rezultat", kazao je selektor Zoran Erbez pred ovaj meč.

U terminu od 14:00 sati danas se sastaju Danska i Republika Irska u okviru 2. kola grupe C.

Mečevi 3. kola grupe C zakazani su za 11. maj od 14:00 sati.
 
IZVOR: KLIX.BA

senoworks