TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Košarka: BiH - Češka

  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Košarka: BiH - Češka
Šanse za plasmanom na Svjetsko prvenstvo svedene su na minimum kada je u pitanju naš tim koji trenutno ima omjer 2-5, za razliku od Češke koja je na korak od plasmana pošto je na kontu ima šest pojeda i samo jedan poraz.

BiH je u prošlom kolu tijesno poražena od Finske čime se dodatno udaljila od borbe za plasmanom na SP. Finci su većim dijelom meča vodili, a BiH je pred kraj bila jako blizu totalnog povratka u meč. Ostat će žal za tim što je naš tim prekasno zaigrao na pravi način.

Česi su istog dana na domaćem terenu s dva poena razlike savladali Rusiju što je značilo da će skoro sigurno izboriti plasman na prvenstvo u Kinu. Dosadašnji učinak Češke pokazuje da su oni favoriti i u večerašnjem meču. U iznenađenje vjeruje i selektor BiH Jasmin Repeša.

"Vjerujem da možemo dobiti jednu reprezentaciju koja je izuzetno jaka, koja dolazi kompletna u Sarajevo, ali čeka nas zaista težak posao", kazao je Repeša. 

Selektor Repeša će za večerašnji meč na raspolaganju imati vjerovatno sve igrače, jer pod upitnikom je jedino bio Emir Sulejmanović. Ostaje da se vidi da li će i on biti spreman.

Na Svjetsko prvenstvo plasman će izboriti tri reprezentacije iz grupe, a najbliži tome su Francuzi i Česi. Na trećem mjestu je Finska, a s njom se bore Rusija i Bugarska kao i BiH koja ima najmanje šanse.

Meč između BiH i Češke počinje večeras u 20:00 sati u Sarajevu, a možete ga gledati na kanalu Sport Klub 

Nakon septembarskih mečeva koji za naš tim završavaju večeras, uslijedit će gostovanje Bugarskoj 30. novembra, a potom dočekujemo Finsku 3. decembra. Posljednje susrete igramo 21. februara u Češkoj te 24. februara kada dočekujemo Bugarsku.

 
IZVOR:
 

Medij

senoworks