TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Liga prvaka: Zrinjski-Maribor

  • Objavljeno u Sport
Liga prvaka: Zrinjski-Maribor

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, večeras od 19 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostit će slovenskog šampiona, ekipu Maribora, u prvom meču 2. pretkola Lige evropskih prvaka.

 FAKTOR.BA

 

Blaž Slišković, trener Plemića, kazao je kako u njegovoj filozofiji ne postoji “igra na nulu“, poručivši da će i protiv Maribora biti tako.

- Neki kažu da je bitno ne primiti gol, ali ja ne mogu voditi ekipu koja igra na 0:0. To nije moj mentalitet. Nije moj stil. Ili ću dobiti 3:0 ili ću izgubiti 5:0. Uvijek igračima govorim da igramo na pobjedu. Želim takvu igru u kojoj će moja ekipa napraviti deset-petnaest dobrih akcija i zabiti jedan ili dva gola. To je moja filozofija i filozofija moje ekipe - kazao je Slišković u najavi utakmice.

Samtra da Maribor ima dobrih i loših strana, kao i svaka ekipa, naglasivši kako njegovi fudbaleri u utakmicu moraju ući s respetkom, ali ne i sa strahom.

- Moramo imati ogroman respekt prema protivniku, jer Maribor je u Evropi puno toga više napravio od Zrinjskog. No, nakon onoga što sam vidio u posljednjoj pripremnoj utakmici Maribora protiv Krasnodara, mislim da su nam izgledi deset ili petnaest posto veći nego što sam mislio nakon samog žrijeba. Valja naglasiti da je Krasnodar razina više u odnosu na Zrinjski, ali ako odigramo kao oni u toj utakmici, odgovorno i disciplinirano, vjerujem da imamo izgleda napraviti iznenađenje i eliminisati Maribor - dodao je Slišković.

Inače, slovenski prvak dva puta je igrao protiv šampkiona naše države i oba puta je bio uspješniji u dvomečima.

Prije pet godina eliminisao je Željezničar, a 2014. godine bioje uspješniji upravo od Zrinjskog. U oba navrata Slovenci su neporaženi napuštali BiH. Na Koševu su slavili 2:1, a u Mostaru je bilo 0:0. Da li je došlo vrijeme da slovenski prvak konačno "padne" u BiH?

Utakmicu će suditi njemački arbitar Daniel Siebert, a asistirat će mu Harm Osmers, Jan Seidel i Lasse Koslowski. 

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin