TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Početak Bundes lige: "Vikend s nogometom mnogo je podnošljiviji od vikenda bez nogometa"

  • Objavljeno u Sport
Početak Bundes lige:  "Vikend s nogometom mnogo je podnošljiviji od vikenda bez nogometa"

Dok ministri sporta saveznih država mogu zamisliti nastavak igranja profesionalne igre u njemačkom nogometu sredinom ili krajem svibnja, premijeri Laschet i Söder požurili su u ponedjeljak (20. travnja 2020.) s ranijim datumom: Naime, oni smatraju da je moguć nastavak prvenstva već od 9. svibnja.

Ubrzo nakon što su se sportski ministri dogovorili o zajedničkoj deklaraciji o ponovnom pokretanju Bundeslige „sredinom ili krajem svibnja“ , dvojica političara na „bild.de“ zajedno su izrazili mogući početak prvenstva drugog vikenda u svibnju.

"Preduvjet je da postoji dobro osmišljen koncept. Ono što je DFL predstavio ovih dana pokazuje da su uspostavljene zaštitne mjere", rekao je premijer NRW-a Armin Laschet u "bild.de".

Njegov bavarski kolega Markus Söder rekao je: Moramo biti oprezni sada da ne pretjeramo ili budemo neozbiljni. Igre sa sudjelovanjem publike potpuno su nezamislive" . Međutim, moguće je da ćemo "možda najranije početi prvenstvo od 9. svibnja", rekao je Söder, koji, međutim, prvo želi da Institut Robert Koch "pogleda" prijedlog. "Vikend s nogometom mnogo je podnošljiviji od vikenda bez nogometa."

Federalni ministar zdravlja Jens Spahn također se pokazao otvorenim za moguće odigravanje utakmica u Bundesligi od 9. svibnja. "Uz cjelokupni koncept, organizaciju, utakmice su opet moguće. Odlučujući faktor je da je rizik od infekcije sveden na minimum. To bi bilo normalno za milione nogometnih navijača od 9. svibnja, čak i ako se utakmice igraju na praznom stadionu."

Izvršni direktor DFL-a Christian Seifert bio je iznenađen: "Ovo su pozitivni signali koji su poslati i dodao: "Prvo o tome moramo razgovarati u DFL-u."

Političke razlike
Političari su iznenadili ovog ponedjeljka poslijepodne različitim izjavama. Samo nekoliko minuta prije izjava premijera, koje su u emisiji uživo emitirane na "bild.de", ministri sporta saveznih država razmotrili su ponovni početak prvenstva "sredinom ili krajem svibnja" zamislivim u zajedničkoj izjavi . Odgovarajuća odluka trebala bi biti donesena " u narednim danima" , s kojom će se 30. travnja uputiti na savjetovanje Saveznim državama i sa kancelarkom Angelom Merkel.

Ministri sporta nisu spomenuli određene datume organiziranja nogometnih utakmica i dopuštenje trenažnog procesa u slobodno vrijeme. "Nastavak operacija natjecanja u osnovi je zamisliv u onim sportovima u kojima se može osigurati poštivanje pravila higijene i čišćenja", rekla je predsjednica konferencije ministara sporta Anja Stahmann. Odobrenje natjecanja u kontaktnim i ekipnim sportovima moglo bi se ponovo dozvoliti tek u kasnijem periodu.

Bundesliga i Bundesliga 2 pauzirat će se najmanje do 30. travnja.


IZVOR: ARD.DE

senoworks