TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Saopštenje za javnost

  • Objavljeno u Sport
Saopštenje za javnost

Finale Kup-a svake države je svečani čin. Izgleda da to jedino nije slučaj u našoj zemlji, što potvrđuju događaji tokom i nakon revanš meča finala Kupa, odigranog sinoć u „Širokom Brijegu“, između ekipa NK „Široki Brijeg“ i FK „Sarajevo“ .

Veliko finale,  koje je trebalo da bude istinski  praznik nogometa,  pretvoreno je u potpunu suprotnost, u sprovod civilizacijskih tekovina u najgorem obliku. Eskapada ničim izazvanog vulgarnog nacionalističkog vrijeđanja, rasizma i  huliganizma,  te ponižavajući odnos prema državnoj  himni, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ne može i neće biti  nijem i slijep na parole „Za dom spremni“, „Ubij baliju“ i sve ostale oblike ponašanja koji nemaju ništa zajedničko sa sportom.  Nažalost, korektno ponašanje aktera na terenu i uzoran prijem gostijuće ekipe i zvanica prije utakmice od strane rukovodstva NK „Široki Brijeg“ ostali su potpuno u sjeni nesportskog, neprimjerenog i frustrirajućeg ponašanja domaćin navijača.

Nadležni organi Saveza će provesti propisani postupak i  poduzeti sve potrebne radnje u domenu svoje nadležnosti, slijedeći  egazaktan primjer koji su disciplinski organi FIFA-e proveli za slične situacije i događaje  neprilične sportskom događaju i žestoko odgovoriti propisanim mjerama.

NS/FS BiH  će nastaviti odlučnu  borbu za  izgradnje ljepšeg, boljeg i zdravijeg ambijenta za sva buduća nogometno-fudbalska dešavanja. Pa tako i za naredna finala Kup-a BiH. Jer Bosna i Hercegovina je ipak država svih nas!  

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin