TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Tumbaković: BiH ima kvalitet koji može garantovati prolazak grupe

  • Objavljeno u Sport
Tumbaković: BiH ima kvalitet koji može garantovati prolazak grupe

Selektor fudbalera Crne Gore, za Oslobođenje je govorio o kvalifikacijama za SP, šansama njegovog tima, selekcijama iz regiona

JASMIN TAJIĆ

OSLOBODJENJE.BA

Odavno većina fudbalskih reprezentacija iz regiona nije igrala bolje u kvalifikacijama za jedno veliko takmičenje. Sve selekcije iz bivše zajedničke države, osim Makedonije, imaju šanse da se nađu bar u baražu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Budućnost

Jedna od tih selekcija je i Crna Gora, koja igra jako dobro pod trenerskom palicom Ljubiše Tumbakovića i trenutno se nalazi na 2. mjestu grupe E s pet pobjeda, jednim remijem i dva poraza.

- Bilo je malih oscilacija, sve je to posledica mog dolaska u Crnu Goru i normalno je bilo da rezultati budu promenljivi, ali polako sve dolazi na svoje mesto. Izdefinisali smo grupu igrača, za koju mislimo da je ponajbolja i koja je vrlo mlada. Držimo se toga da s njom možemo napraviti dobar rezultat, kaže na početku razgovora za Oslobođenje selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković i nastavlja:

- Ova reprezentacija ima jasnu poruku, a to je da se spremamo za buduće cikluse i na dobrom smo putu.

Možda i najbolniji poraz za javnost u Crnoj Gori bio je onaj od Armenije, nakon što su đetići vodili sa 2:0, pa izgubili sa 2:3. Da je Crna Gora sačuvala prednost u tom meču, sada bi bila prva u grupi ispred Poljske.

- Kod nas kažu: Da baba ima trolu, bila bi trolebus, ali šalu na stranu, takvi rezultati su prisutni i svaka ekipa u grupi je pokazala slabosti, imala pad koncentracije i zato je sve moguće do kraja. Imali smo taj meč, koji je bio dobiven, vodili 2:0, ali nismo slavili na kraju. Ta Jermenija je u osam mečeva postigla osam golova, a toga je nama dala četiri u dva meča. Nije nam legla ta selekcija i nećemo se vraćati na to previše, riječi su Tumbakovića, čiji tim do kraja očekuju mečevi sa Danskom (kući) i Poljskom (u gostima).

- Ceo sklop mene kao trenera je takav da ne obećavam nešto u pravcu rezultata i bez obzira na sve, moramo da se držimo cilja, a to je stvaranje reprezentacije za buduće cikluse. Sada gledamo samo na meč sa Dancima i trudit ćemo se da na terenu ostavimo dobar utisak u onoj meri koliko možemo u odnosu na protivnika, kazao je Tumbaković, koji je istakao da reprezentacija BiH, kao i Srbija i Hrvatska, može proći grupu.

Slična situacija

- Srbija je gotovo sigurno na Mundijalu, a situacija sa BiH i Hrvatskom je vrlo slična. Sve je bilo pod kontrolom do prije 15 dana, a onda se sve okrenulo. Napravile su te kikseve, a sve se to dešava u padu koncentracije ili potcenjivanja protivnika, koji zna iskoristiti te momente. No, kad stručno gledam - vrlo su izgledne šanse i BiH i Hrvatske, a pokriće vidim u kvalitetu oba tima, zaključio je Tumbaković.

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin