TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Wimbledon: Džumhur prošao u 2.kolo, Bašić poražen

  • Objavljeno u Sport
Wimbledon:  Džumhur prošao u 2.kolo, Bašić poražen
Oba tenisera bila su nervozna prilikom servisa u prvom setu, a zajedno su napravili sedam dvostrukih grešaka. Ključni je bio šesti gem, kada je Džumhur osvojio break, a onda brzo poveo s 5:2. Do kraja nije bilo problema i bh. teniser je poveo s 1:0 u setovima.

Marterer je i u drugom setu bio dekoncentrisan pa je napravio četiri dvostruke greške, a u igri je bio sve do rezultata 2:2. Potom Damir osvaja dva vezana breaka i još lakše nego prvi, osvaja drugi set u današnjem meču.
 
Kao i u prethodnom setu, i u trećem je Džumhur break osvojio prilikom petog gema, što je na kraju bilo dovoljno da slavi uvjerljivu pobjedu u tri seta.

Džumhur će u drugom kolu Wimbledona igrati protiv boljeg iz meča između latvijskog tenisera Ernestsa Gulbisa (138. ATP) i Britanca Jaya Clarkea (218. ATP).
 
Schwartzman je već u prvom setu pokazao da je izuzetno raspoložen te je ostvario 11 winnera u odnosu na šest Mirzinih. Naš teniser je izgubio odmah prvi servis, a iako je osvojio jedan break, nije mogao spriječiti gubitak prvog seta.

Bašić je u drugom setu bio dosta nervozniji i lošiji, a napravio je i tri dvostruke greške. Uspio je spasiti samo jedan svoj servis pa mu ni jedan osvojen break nije mnogo pomogao.

Totalni krah naš teniser je doživio u trećem setu, gdje je uspio osvojiti samo jedan gem pa je vrlo brzo završio svoj nastup na trećem Grand Slamu sezone.

Schwartzman će u drugom kolu Wimbledona igrati protiv češkog tenisera Jirija Veselyja (93. ATP), koji je danas porazio Nijemca Floriana Mayera rezultatom 3:1.
 
IZVOR: KLIX.BA

senoworks