TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Broj zaraza u Njemačkoj raste i raste

  • Objavljeno u Svijet
Broj zaraza u Njemačkoj raste i raste

415 novih slučajeva korone zabilježile su samo zdravstvene službe u petak, kako je u subotu izvijestio Institut Robert Koch (RKI). Zbog sve većeg broja infekcija, upozorava na gubitak kontrole 

 

Okupljanja - posebno u zatvorenom prostoru - treba izbjegavati u najvećoj mogućoj mjeri, a proslave treba ograničiti na najbliže obitelji i prijatelje."

 

Broj novih slučajeva koji se svakodnevno prenose povećava se. Taj je razvoj "vrlo zabrinjavajući i dobiva na značaju".

Daljnje pogoršanje situacije mora se izbjeći pod svaku cijenu. To može uspjeti samo ako se cijela populacija dosljedno pridržava pravila udaljenosti i higijene.

Proizvedena prva serija ruskog cjepiva

Rusija je dovršila pilotsku proizvodnju prvog na svijetu službeno odobrenog cjepiva protiv korone, objavile su u subotu ruske novinske agencije s pozivom na Ministarstvo zdravlja u Moskvi.

Rusija želi započeti industrijsku proizvodnju već u rujnu, a već planira pet milijuna doza cjepiva mjesečno od prosinca ili siječnja. Prvo što treba učiniti je cijepiti liječnike, a potom i ostatak stanovništva na dobrovoljnoj osnovi.

No, konačni niz testova s ​​više od 2000 sudionika započeo je tek ovaj tjedan. Zapadni znanstvenici izrazili su sumnju u brzinu razvoja svojih ruskih kolega u istraživačkom institutu za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja u Moskvi i optužili ih za nedostatak transparentnosti.

Sa više od 900.000 registriranih koronavirusnih infekcija, Rusija je trenutno na četvrtom mjestu u svijetu, iza SAD-a, Brazila i Indije.

 

senoworks