TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Promovisana knjiga poezije "Spoznaja" Damira Spahića

Promovisana knjiga poezije "Spoznaja" Damira Spahića
Međunarodni centar za mir /IPC/promovisao je danas u galeriji Charlama knjigu poezije "Spoznaja" pjesnika Damira Spahića. Knjiga sadrži dvije zbirke poezije pisane na bosanskom i engleskom jeziku i objavljena je u biblioteci " Harfa" IPC.
 
Recenzije potpisuju Akademik Tvrtko Kulenović i prof.dr. Edin Pobrić.Dizajner  naslovnica je  fotograf Eldar Spahić.
 
U prepunoj galeriji Charlama u čudesnoj atmosferi održana je  promocija u kojoj su učestvovali : pjesnik Damir Spahić,multimedijalni umjetnici Alen Hadžić i Demis Sinančević.Hana Kulenović i Mišel Tomić predstavili su poeziju Damira Spahića kroz recenzije i izabrane stihove na engleskom i bosanskom jeziku.
 
Predsjednik IPC ibrahim Spahić podsjetio je učesnika na događaj iz 1992. godine kada je promovisana izložba Dječiji crteži iz podruma u organizaciji IPC. Tvrtko Kulenović je napisao predgovor za katalog , a dječak Damir Spahić je bio voditelj i prevodilac na otvaranju izložbe koju je otvorio Grant, tadašnji Generalni Direktor UNICEF-a. Tokom dvadesetpet godina nakon tog događaja, IPC je objavio 53. knjige poezije i tri antologije te organizovao pjesničke maratone i programe u zemlji i svijetu, a i sada je ,  kao i uvijek, pred nama misija da pustimo  Damirove zbirke  poezije da žive svoj vlastiti život, istakao je Spahić.    

senoworks