TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Poziv za članstvo u Mreži u za izgradnju mira

  • Objavljeno u kultura
Poziv za članstvo u Mreži u za izgradnju mira

Ovim putem želimo da vas pozovemo da se učlanite u Mrežu za izgradnju mira, vodeću mrežu organizacija u Bosni i Hercegovini.

Mreža za izgradnju mira je sastavljena od raznorodnih organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini. Nastala je u februaru 2010. godine i trenutno broji skoro 150 članica, organizacija i škola. Mreža za izgradnju mira i njene članice se zalažu za sveobuhvatnu obnovu kvaliteta društvenog i ekonomskog života u BiH, kao i za povećanje sposobnosti cijelog bh. društva da se ophodi s različitostima i sukobima na konstruktivan i nenasilan način.

Naš cilj u radu je uticaj i konkretne inicijative vezane uz sljedeća područja javnih politika koje su prepoznate kao ključne za dugoročnu izgradnju mira u BiH: obrazovanje, sigurnost, regionalni razvoj, zaštita i promocija ljudskih i manjinskih prava, suočavanje s prošlošću i tranziciona pravda, rodna ravnopravnost, kultura javnog dijaloga i demokracije, jačanje kapaciteta civilnog društva za izgradnju istinskog mira, vraćanje povjerenja među narodima BiH, konstruktivnije djelovanje na vladajuće političke strukture u BiH i unapređenje suživota.

Mreža za izgradnju mira vam obezbjeđuje:
– uvijek aktuelne informacije putem e-mail lista o novim pozivima za projekte, seminarima, inicijativama, partnerstvima,
– promociju vaših organizacija putem sajta www.mreza-mira.net i putem Mirovnih novosti,
– zajedničko obilježavanje bitnih mirovnih i ljudsko-pravaških datumuma, kroz koje se promovišu ova pitanja u BiH, regionu, ali i u svijetu,
– veću mogućnost za dobijanje projekata, direktno i/ili u partnerstvu, dobijanjem dodatnih bodova na članstvo,
– pomoć u jačanju unutrašnjih kapaciteta i zastupanje pred domaćim i međunarodnim institucijama,
– veću vidljivost zahvaljujući činjenici da je Mreža prisutna na FacebookTwitter, Linkedin i Instagram
– i najvažnije, zajedničko djelovanje u ostvarenju cilja povezivanja svih organizacija i njihovih inicijativa u jednu zajedničku akciju organizacija civilnog društva u BiH.

Kako biste pristupili Mreži za izgradnju mira potrebno je da napišete u slobodnoj formi zahtjev za članstvo, koji će sadržavati informacije o organizaciji i informacije o tome zašto želite biti članicom Mreže, šta očekujete od Mreže za izgradnju mira i koji je vaš konkretan rad na izgradnji mira, te zašto se smatrate mirovnom organizacijom.

Pored toga je potrebno da uplatite godišnju članarinu za samoodrživost Mreže, ovisno o godišnjem budžetu vaše organizacije:
– 20 KM godišnje za organizacije koje nemaju nikakvih prihoda
– 60 KM godišnje za organizacije sa godišnjim budžetom do 20.000 KM
– 120 KM godišnje za organizacije sa godišnjim budžetom 20.000 – 100.000 KM
– 180 KM godišnje za organizacije sa godišnjim budžetom preko 100.000 KM

Postoji i opcija bez plaćanja članarina, u kom slučaju je organizacija na mailing listi za prijem informacija, ali nema i ostale koristi koje dobijaju organizacije sa plaćenim članstvom (Odmak/odmor, dio web stranice samo za članice, plaćeni putni troškovi za događaje koje Mreža mira organizira, edukacije).

Novac prikupljen iz članarina se ulaže u dalje aktivnosti Mreže za izgradnju mira.

Prijave možete slati na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., kontakt osoba je Aleksandar Žolja iz organizacije Helsinški parlament građana Banja Luka, Sekretarijat Mreže za izgradnju mira.

Pridružite nam se u naporima izgradnje mira, za bolje danas i sutra.

Vaša i naša,

Mreža za izgradnju mira

senoworks