TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Od rentiranja smeštaja na dan mogućnost zarade i do 1.000 evra

Od rentiranja smeštaja na dan mogućnost zarade i do 1.000 evra

Vlasnicima stanova je rentiranje apartmana u Beogradu na samo jedan dan isplativije nego mesečno izdavanje. Na cenu utiču lokacija i opremljenost, a raspon je od 25 do 110 evra za veče.

Rentiranje apartmana na dan postaje sve popularniji vid zakupa prostora u Beogradu, a glavne prednosti su daleko viši kvalitet usluga nego na primer u hostelima, ali i značajno niže cene nego u gradskim hotelima. U ponudi se nalaze studio apartmani, jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi, kao i smeštaj u širem ili užem centru glavnog grada.

Šarenolika ponuda apartmana se može pronaći na web sajtovima na kojima su uz detaljan opis, postavljene i slike stanova.

“Naše korisnike možemo podeliti u tri potpuno drugačije grupe” – kaže Miloš, jedan od agenata koji rentira apartmane na noć. “Jednu kategoriju čine mladi strani turisti koji su na proputovanju kroz Beograd, tzv. “bekpekeri”. Drugu grupu predstavljaju oni koji traže smeštaj blizu beogradskih bolnica, i to su mahom osobe iz unutrašnjosti Srbije, Crne Gore i Republike Srpske kojima se neko od bližnjih leči u prestonici, zbog čega rentiraju apartman na jedan dan ili više. Poslednju grupu čine ljubavni parovi.

Za svega 35 evra se može rentirati apartman u samom centru Beograda nedaleko od Knez Mihajlove, Kalemegdana i boemske četvrti. U cenu rentiranja apartmana veličine 36m2 je uključeno grejanje, kao i klima uređaj, čista posteljina i peškiri. Za obezbeđeno parking mesto plaća se dodatan iznos oko 4-5 evra  po danu.

U Kosovskoj ulici se može naći dosta apartmana. Jedan od razloga je pogodna lokacija, blizu centra grada. Tamo se može iznajmiti dvosoban apartman po ceni od oko 25-35 evra za noć. Apartman ima spavaću, dnevnu sobu sa kuhinjom i trpezarijom. U širem centru Beograda, mogu se pronaći apartmani  veće površine, u skladu sa tim u po višoj ceni.

Za apartman sa tri spavaće sobe na Vračaru treba odvojiti oko 45-55 evra za noćenje, prednost toga je što taj prostor može koristiti do 7-8 ljudi. Ta cena podrazumeva besplatan Wi-Fi, takođe posteljinu, čiste peškire, fen, peglu za peglanje i druge aparate koji se mogu promaći u prosečnoj kuhinji.

C:\Users\Vlada\Desktop\rentiranje apartmana.jpg

Oni koji su spremni da izdvoje nešto veći iznos sredstava u ponudi su i ekskluzivni stanovi, opremljeni  luksuznim nameštajem đakuzi i hidromasažnim kadama. Na njihovu cenu utiče lokacija i u rasponu je od 65 do 90 evra za noć.

U slučaju da se dužina boravka u stanu produži, u dogovoru sa stanovavcem cena na dan se može smanjiti ili povećati ako u smeštaju boravi veći broj osoba.

Stanodavci koji iznajmljuju apartmane na taj način mogu odlično da zarade.

“Studio apartmani su najtraženiji i skoro su nam uvek popunjeni. Njihova cena se kreće  od 25 do 35 evra. Oni su nam uvek puni, pa na njima može da se prihoduje i do hiljadu evra mesečno.  Sa druge strane, stalni troškovi su održavanje prostora i čišćenje, a praktikujem da obradujemo goste nekim poklonom ili vaučerom ukoliko ostaju veći broj dana – kaže Miloš, vlasnik  jedne od firmi čija je delatnost rentiranje smeštaja na dan.

Turistička organizacija Srbije  izveštava da je od januara do kraja juna u prestonici  prijavljeno 993.718 noćenja, a 2018.  godine predviđa se do 1.000.000 posetilaca. Turisti su obično  smešteni po beogradskim hotelima i hostelima. Pretpostavljaju da je u sivoj zoni ovaj broj dva puta veći. Evidentan je porast broja stranih turista. Beograd je privlačan za turske, hrvatske, bosanske, grčke, nemačke, slovenačke, bugarske, crnogorske, kineske turiste. Visok procenat njih rezerviše apartmane na dan.  

Posao izdavanja smeštaja na dan se razvija i u drugim većim gradovima u Srbiji, na primer Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

VLADA ILIĆ

 

senoworks