TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Top 3 najzanimljivija hotela na svetu

Top 3 najzanimljivija hotela na svetu

Pred vama se nalazi zlatna lista top 3 najzanimljivijih hotela na svetu u 2018. godini po fantastičnom i vrlo opsežnom istraživanju Traveller sajta!

Neki od njih su svojom autentičnošću i atmosferom zaslužili mesto na top listi najboljih hotela već decenijama unazad. Autori istraživanja su odabrali listu najneverovatnijih i najautentičnijih mesta za smeštaj, bilo da se nalaze u gradu, selu, šumi ili na jezeru.

Belano tim apartmana u Beogradu se nada da će vas upravo ova top lista inspirisati da posetite neke nove krajeve sveta i odsednete u nekom od najboljih hotela na svetu.

 

MASSERIA TORRE COCCARO

PUGLIA, ITALIJA

Nesvakidašnji farma-hotel u Italiji

Mesto sjajnih šoljica za kafu i čarobnih belih stolnjaka koji odišu tradicionalnim šarmom. Knjiga utisaka, pisana naliv perom, ispunjena je najfinijim rečima koje opisuju ushićenje i radost. Hotel je otvoren još pre 15 godina. Ovaj jedinstveni farma-hotel sa 360 stepeni pogleda na Jadransko more i brdo Valle d'Itria ostavlja bez daha i najzahtevnije posetioce.

Sobe su elegantne, sa pažnjom ukopljene uz eksterijer ovog očaravajućeg kompleksa. Nameštaj u sobama i na recepciji je ručno napravljn od tamnog drveta, a kreveti su obučeni u mekane, vezene, posteljine.

Tokom noći bar služi džin tonik u velikim kristalnim loptastim čašama. Za večeru se služe lokalni specijaliteti italijanske kuhinje. Savršeni ukusi uz divan ambijent čine neraskidivu simbiozu karakterističnu samo za ovo mesto.  Najbolji bar na plaži se nalazi na svega dva minuta hoda gde možete jesti sushi ili kupiti neke od unikatnih suvenira sa ovog rajskog mesta.

HOTEL ESCONDIDO

OAXACA, MEXICO

Nezaobilazna tačka svakog ljubitelja surfovanja

Ovaj hotel je otvoren 2013. godine smešten na fantastičnom polju kaktusa sa kog se pruža nezaboravan pogled, sa jedne strane na Sierra Madre del Sur regiju, a sa druge na plavetnilo pacifičkog okeana. Nešto dalja destinacija za domaće turiste, ali sigurno vredna svakog truda pri njenom realizovanju.

U blizini se nalazi jedna od najboljih surf lokacija na svetu koja se sastoji od 16 šljunkovitih plaža, što privlači surfere iz svih krajeva sveta.  

Pored bazena se u svako doba dana služe Michelada sa čiijem i Margarite, dok na dodatan užitak utiče dobra, kvalitetna i jaka meksička hrana. U podnožju hotela se nalazi zvučno izolovan noćni klub, koji ovom mestu dodaje posebnu dimenziju užitka.   

AREIAS DO SEIXO

COSTA DE PRATA, PORTUGAL

Mesto koje inspiriše - spokoj duha i tela

Ovo je još jedan zanimljiv hotel blizu plaže. Ima svega 14 soba za izdavanje, gde je svaka uređena u jedinstvenom stilu. Založena vatra, poezija, drveće i sveće, pogled na more i domaće vino ostavljaju bez daha svakog gosta hotela u kojem god godišnjem dobu ga posetio. Ono što čini ovaj hotel nemoguće imitirajućim je poseban sastojak koji vraća ljude ponovo i ponovo – sveobuhvatna toplina i mir koji prožima bakarne i staklene zidove ovog hotela.

Nazaobilazan spa centar dovedi do osećaja savršenog balansa između relaksacije tela i uma. Vešte ruke terapeuta i miris aromatizovanog ceđenog ulja daje nezaboravno iskustvo. Šetnje pored mora i kroz livade divljeg cveća čine neponovljivu kombinaciju opuštajućeg ambijenta.

Hrana se služi u vrtu hotela: smokve za doručak, slatki krompir, beli luk i korijander s hobotnicom za ručak, za večeru se možete biciklom odvesti do vlasnikovog restorana na plaži kako biste probali ulov dana i pili savršeno bistro vina Quinta da Chocapalha pod vedrim nebom.

Kako navodi autor istraživanja, izbor za top 3 najzanimljivija hotela na svetu je bio težak, a ponuda beskrajno velika. Ukoliko želite da vidite i ostale učesnike ovog “mini takmičenja” posetite sajt CNTraveller.com.

Autor: Belano.rs

VLADA ILIĆ

senoworks