TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Post i ozdravljenje

  • Objavljeno u Zdravlje
Post i ozdravljenje

U današnje vrijeme izloženi smo mnoštvu toksina koji u naš organizam dospijevaju iz raznih izvora.

Živimo u onečišćenom okolišu, udišemo zagađeni zrak, a hrana koju konzumiramo sve više je kontaminirana štetnim i po zdravlje opasnim sastojcima. Čak i u odjeći koju nosimo nerijetko se pronalaze štetni sastojci koji putem kože dospijevaju u naše tijelo. Svi ti toksini se s vremenom nagomilavaju u tijelu i narušavaju sveopće stanje organizma.

Posljedice se mogu manifestirati u blažim oblicima, kao što su kronični umor, manjak energije, cjelodnevna pospanost, razdražljivost, iscrpljenost, tegobe s probavnim sustavom, glavobolje. Zbog nagomilavanja toksina u organizmu mogu nastati i teže bolesti – alergije, artritis, bolesti srca, pa čak i rak. Kako bi tijelo oslobodili od nakupljenih toksina i održali dobro zdravlje, potrebno je provoditi povremeno čišćenje organizma. Redovita detoksikacija smanjuje rizik od mnogih bolesti, osnažuje duh i tijelo, a organizmu osigurava dodatnu energiju.

Mnogo je provjerenih prirodnih metoda čišćenja organizma, a jedna od njih je gladovanje.

Gladovanje je najstariji, a prema mnogim stručnjacima i najsigurniji te najučinkovitiji način eliminacije štetnih tvari iz tijela.

Osim što oslobađa tijelo od svih otrova, ova metoda pozitivno djeluje na cjelokupno mentalno i fizičko stanje organizma.

Kroz davnu povijest pa do danas mnogi ugledni liječnici suzdržavanje od hrane smatrali su zdravim i prirodnim načinom čišćenja i obnavljanja organizma.

Još u antičko doba, poznati grčki liječnik, otac medicine, Hipokrat, zagovarao je gladovanje kao terapijsku metodu te je govorio: “Što bolesnika više hranite, to mu nanosite više štete”.

Cijenjeni filozofi poput Platona i Sokrata također su se podvrgavali metodi gladovanja kao učinkovitom načinu za obnovu vlastitih mentalnih i fizičkih sposobnosti.

Otto Buchinger, njemački liječnik i filozof prvi je šezdesetih godina prošlog stoljeća zastupao post kao snažnu medicinsku terapiju.

(alternativa-za-vas)

Medij

senoworks